Lamborghini Sian Roadster: Δεν την πρόλαβες, πουλήθηκαν ήδη και οι 19! (video)

819 ίπποι από υβριδικό σύστημα και 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec!

  • -
  • -

Η Sian αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την Lamborghini και τώρα ήρθε η σειρά της ανοικτής έκδοσης του ιταλικού supercar να βγει στο δρόμο. Η Sian Roadster θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 19 αυτοκινήτων, τα οποία – όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις – έχουν ήδη πουληθεί.

Η Sian Roadster φέρει την υβριδική τεχνολογία του κλειστού μοντέλου, με τον ατμοσφαιρικό V12 (785 ίππων) και ηλεκτρικό μοτέρ 34 ίππων που είναι ενσωματωμένο στο κιβώτιο και υποστηρίζεται από ηλεκτρικό σύστημα 48V. Ως αποτέλεσμα, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 819 ίππους, η υψηλότερη που έχει εμφανίσει ποτέ Lamborghini παραγωγής.

Πέρα από την ενίσχυση του V12 σε συνθήκες έντονης επιτάχυνσης, ο μικρός ηλεκτροκινητήρας (που δεν λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου αλλά από υπερπυκνωτή) αναλαμβάνει μανούβρες με χαμηλή ταχύτητα, όπως όπισθεν ή στάθμευση. Ο υπερπυκνωτής (supercapacitor) γεμίζει ενέργεια κάθε φορά που η Sian επιβραδύνει.

Το αυξημένος βάρος της Sian Roadster (είναι πάντως στα επίπεδα των 2 kg/PS) σε σχέση με το κλειστό supercar την καθιστά ελάχιστα πιο αργή στο 0-100 km/h: ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 2,9 sec (έναντι 2,8 sec). Η τελική ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στα 350 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...