Το ηλεκτρικό SUV της Dacia θα έχει τιμή κάτω από 18.000 ευρώ και αυτονομία άνω των 200 km

Το Dacia Spring αναμένεται στην Ευρώπη το 2021

  • -
  • -

Η μάχη για το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη θα γίνει ακόμη πιο σκληρή το 2021. Αυτή τη στιγμή, τα πιο οικονομικά μοντέλα μηδενικών ρύπων είναι η τριπλέτα SEAT  Mii electric – Skoda CITIGOe iV – Volkswagen e-up!, των οποίων η τιμή είναι στο όριο των 20.000-22.000 ευρώ (με βάση και τις προσφορές).

Φέτος το Groupe Renault θα λανσάρει το Twingo ZE, το οποίο όμως δεν αναμένεται να έχει αρχική τιμή κάτω από τα 20.000 ευρώ. Από το 2021 – όπως γράψαμε στις αρχές Μαρτίου – η Dacia θα μπει γερά στο παιχνίδι, με το Spring. Πρόκειται για ένα αστικό crossover, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή.

Με crossover look και compact διαστάσεις, το Spring δείχνει ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη και τη κοντινή απόδραση του Σαββατοκύριακου. Όταν λανσαριστεί στόχος είναι να αποτελεί το πιο προσιτό ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί, όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 20.000 ευρώ, κοντά στα 18.000 ευρώ! Τιμή που με την κρατική επιδότηση θα υποχωρήσει κι άλλο.

Το πεντάθυρο αμάξωμα του Spring προσφέρει θέσεις για 4 επιβάτες, ενώ η μπαταρία του θα εξασφαλίζει αυτονομία 200 km (στον κύκλο WLTP) με μία φόρτιση. Λογικά θα εφοδιάζεται με την τεχνολογία του ηλεκτρικού Twingo ZE, το οποίο φέρει ηλεκτρικό μοτέρ 82 ίππων.

Η βασική έκδοση εξοπλισμού του Dacia Spring θα προσφέρεται για υπηρεσίες car sharing, στην οποία το Groupe Renault έχει σημαντική παρουσία με τα Zoe, Kangoo Z.E. και Twizy.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...