Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan

Με μοντέρνα σχεδίαση, υβριδικές τεχνολογίες, σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, το νέο Volkswagen Tiguan διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία να διατηρηθεί στην κορυφή της κατηγορίας

  • -
  • -

Μπορεί κάποιοι να μην το γνωρίζουν, αλλά το Volkswagen Tiguan αποτελεί ένα παγκόσμιο best seller. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια είναι το πρώτο SUV στην Ευρώπη και ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι και το 2019 οι πωλήσεις του άγγιξαν τις 911.000 μονάδες διατηρώντας το στην κορυφή της κατηγορίας. Για να παραμείνει επίκαιρο απέναντι στον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του, η οποία δεν περιορίζεται σε ένα σχεδιαστικό φρεσκάρισμα.



Φυσικά, το νέο ντιζάιν είναι το στοιχείο που διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά. Και ειδικότερα στο εμπρός μέρος, με τη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα να παραπέμπουν στο νέο Golf, αλλά και στο Touareg. Επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ενώ σχεδόν ίδια είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα. Μία ακόμα λεπτομέρεια είναι η τοποθέτηση του λογότυπου «Tiguan» στο κέντρο της πίσω πόρτας, ακριβώς κάτω από το σήμα της Volkswagen.



Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στο νέο Tiguan είναι η προσθήκη plug-in έκδοσης στη γκάμα του γερμανικού SUV. Η eHybrid εκδοχή όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με το γνωστό σύνολο που έχει εξελίξει το Group, απόδοσης 245 ίππων. Η αυτονομία του με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα είναι 50 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του σε ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να αγγίζει τα 130 km/h. Στην υβριδική λειτουργία, ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον βενζινοκινητήρα κατά την επιτάχυνση. Επιλέγοντας το πρόγραμμα GTE, τα δύο σύνολα δουλεύουν συνδυαστικά αποδίδοντας τη μέγιστη ισχύ του συνόλου.



Το νέο Tiguan θα διατίθεται επίσης σε εκδόσεις βενζίνης, αλλά και πετρελαίου. Οι τελευταίοι είναι αναβαθμισμένοι και εξοπλίζονται με δύο καταλυτικούς μετατροπείς SCR στη σειρά, ο καθένας με το δικό του AdBlue. Στοιχείο που συμβάλλει στη σημαντική μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου. Παράλληλα, η κορυφαία έκδοση της σειράς είναι αυτή με τον κωδικό R, που παίρνει ζωή από έναν TSI απόδοσης 320 ίππων. Παράλληλα, για το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εξελιχθεί ένα νέο σύστημα τετρακίνησης (R – Performance Torque Vectoring) με έλεγχο κατανομής της ροπής. Το συγκεκριμένο σύστημα μοιράζει ακαριαία την ισχύ του κινητήρα μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, καθώς και του αριστερού και του δεξιού πίσω τροχού. Η λειτουργία της ρυθμίζεται μέσα από τα προγράμματα οδήγησης που προσφέρει το Tiguan από τη σχετική επιλογή. Όσον αφορά την έκδοση «R», θα ξεχωρίζει για τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, τον πίσω διαχύτη, αλλά και τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών. Σημειώστε, ότι στην κορυφαία έκδοση της σειράς το γερμανικό SUV διαθέτει τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το αμάξωμα είναι κατά 10mm πιο κοντά στο έδαφος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πλήρης απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας!

Επιστρέφοντας στις πιο… ταπεινές εκδόσεις του νέου Tiguan, σημαντικές αλλαγές συναντάμε και στο εσωτερικό. Πλέον, αντί για κουμπιά και χειριστήρια συναντάμε ψηφιακά πάνελ αφής, ενώ σύμφωνα με την τάση της εποχής ψηφιακός είναι ο πίνακας οργάνων. Η κεντρική οθόνη αφής φιλοξενεί τη νέα γκάμα συστημάτων ψυχαγωγίας της Volkswagen, ΜΙΒ3, ενώ οι διαδικτυακές υπηρεσίες We Connect είναι δωρεάν για απεριόριστη χρονική περίοδο. Όσον αφορά το ηχοσύστημα, η γερμανική εταιρεία συνεργάστηκε με την Harman/Kardon σχεδιάζοντας ένα ηχοσύστημα με δέκα μεγάφωνα και ενισχυτή 480 Watt, το οποίο όμως περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.



Το νέο Tiguan διαθέτει το αναβαθμισμένο σύστημα IQ.Drive, το οποίο του χαρίζει για πρώτη φορά χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης, προσφέροντας υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση έως και τα 210 km/h! Με τον οδηγό φυσικά να είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, στη νεότερη γενιά του γερμανικού SUV, συναντάμε για πρώτη φορά τους προβολείς IQ. Light τεχνολογίας LED Matrix.

Το νέο Tiguan λανσάρεται με μία διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά τα επίπεδα εξοπλισμού. Η βασική έκδοση ονομάζεται Tiguan και η αμέσως επόμενη Life, με πιο εκτεταμένο εξοπλισμό και δυνατότητες. Στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού, οι επιλογές είναι είτε η πιο πολυτελής Elegance είτε η πιο σπορ, R-Line. Όλες οι εκδόσεις του Tiguan διαθέτουν προβολείς LED, το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών σε συνδυασμό με το Autonomous Emergency Braking Front Assist, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι, ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη τουλάχιστον 6,5 ιντσών και υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus ως στάνταρ.


Τα βασικά χαρακτηριστικά του πακέτου Life περιλαμβάνουν Light Assist (έλεγχος δέσμης φώτων πορείας), ACC (Adaptive Cruise Control), ράγες οροφής, αυτόματο σύστημα κλιματισμού (Climatronic) και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Οι κορυφαίες γραμμές Elegance και R-Line ξεχωρίζουν για τους προβολείς IQ.LIGHT - LED matrix, το Digital Cockpit με ψηφιακά όργανα και οθόνη 10 ιντσών, ρυθμιζόμενο πολυχρωματικό περιβαλλοντικό φωτισμό και το χειμερινό πακέτο που περιλαμβάνει θερμαινόμενο τιμόνι. Το πακέτο της Elegance περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρική πέμπτη πόρτα και ράγες οροφής σε ασημί χρώμα.

Το νέο Tiguanαναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...