Audi TTS Autonomous – Προσεχώς στο Pikes Peak

Οδηγική αυτονομία

  • -
  • -

Με αφορμή την θρυλική ανάβαση του Pikes Peak (Η.Π.Α/Κολοράντο), υψομέτρου 4.031 μέτρων, με την χαρακτηριστική ονομασία «ο αγώνας προς τα σύννεφα» και τα 30 χρόνια παρουσίας της τεχνολογίας quattro, η Audi παρουσίασε ένα πρωτότυπο TTS.

Χαρακτηριστικό του TTS Autonomous είναι ότι κινείται χωρίς την παρουσία κάποιου οδηγού μέσα σε αυτό και αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο να διασχίσει την θρυλική ανάβαση του Pikes Pike. Οι χρωματικοί συνδυασμοί που έχουν επιλεχθεί για το Autonomous, παραπέμπουν άμεσα στο Sport quattro S1, με το οποίο ο Walter Röhrl πέτυχε ρεκόρ χρόνου στην ίδια απαιτητική διαδρομή.

Τo Autonomous βασίζεται σε ένα κανονικό TTS, με τον δίλιτρο κινητήρα turbo, το κιβώτιο DSG, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά και την τετρακίνηση. Η δημιουργία του έγινε σε συνεργασία με το Volkswagen Group Automotive Innovation Laboratory (VAIL) στο Palo Alto, το Πανεπιστήμιο του Stanford και την εταιρεία Sun Microsystems.

Δύο υπολογιστές, με διαφορετικά πεδία επεξεργασίας δεδομένων, ελέγχουν το γκάζι, το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα και τροφοδοτούνται από στοιχεία, μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος GPS. Με αυτά τα εφόδια αναμένεται το «ανεπάνδρωτο» ΤTS να αντιμετωπίσει την ανάβαση του Pikes Peak. Το πρόγραμμα του TTS Autonomous έχει ως κύριο στόχο την εξέλιξη νέων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, για το μέλλον της αυτοκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...