Τι είναι το relax mode στο νέο Hyundai Prophecy;

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο της Hyundai, διαθέτει τεχνολογίες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας και δεν περιορίζονται στον τομέα της οδήγησης

  • -
  • -

Το Hyundai Prophecy, το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο της κορεάτικης εταιρείας, δεν είναι απλά ένα μοντέλο εμπνευσμένο από τα vintage αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’20 και του ’30. Πρόκειται για ένα concept, μέσα από το οποίο η Hyundai επιδεικνύει πως οραματίζεται το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως το «Relax mode».
Συγκεκριμένα, στο Prophecy το σύστημα ψυχαγωγίας είναι ενσωματωμένο στη μεγάλη οθόνη που εκτείνεται σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του εσωτερικού του οχήματος. Όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ψυχαγωγίας μεταβαίνοντας σε Relax Mode, όπου τα καθίσματα παίρνουν κλίση και το ταμπλό περιστρέφεται προς τα πάνω, δημιουργώντας τη βέλτιστη θέση  για να απολαύσετε το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.
Λόγω της έλλειψης τιμονιού, οι επιβάτες έχουν σχεδόν μηδενικά οπτικά εμπόδια. Καθώς προχωρά η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η δυνατότητα χρήσης οχημάτων ως χώρων χαλάρωσης θα αυξάνεται.

Όπως γνωρίζαμε, το εσωτερικό του Prophecy χαρακτηρίζεται από μοναδικά στοιχεία. Ένας από τα πλέον αναγνωρίσιμα, είναι η απουσία του συστήματος διεύθυνσης! Αντί για το παραδοσιακό τιμόνι, το αυτοκίνητο ελέγχεται από διπλά χειριστήρια που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από τον οδηγό. Το 90% των λειτουργιών ελέγχεται μέσω κουμπιών στα χειριστήρια, με τη συγκεκριμένη εργονομική ρύθμιση να είναι γνωστή ως Intuitive Human Interface.

Επιπρόσθετα, το νέο Smart Posture Care System (SPCS) επιτρέπει στους οδηγούς να απολαμβάνουν μια βελτιστοποιημένη θέση οδήγησης με βάση τα μεμονωμένα φυσικά χαρακτηριστικά τους. Ο οδηγός μπορεί είτε να ρυθμίσει το κάθισμα χειροκίνητα ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του, είτε να επιτρέψει στο αυτοκίνητο να προτείνει μια «έξυπνη» θέση οδήγησης για αυτούς. Στην «έξυπνη» λειτουργία, ο οδηγός εισάγει το ύψος του, το ύψος του καθίσματος και το βάρος του και το αυτοκίνητο προσαρμόζεται αυτόματα στην ατομική φυσική κατάσταση του οδηγού. Το SPCS ελέγχει το κάθισμα, το τιμόνι, τον καθρέφτη και την οθόνη Head-Up και βασίζεται σε ιατρικές επαληθευμένες πληροφορίες.

Το Prophecy είναι ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που παράλληλα καθαρίζει πραγματικά τον αέρα. Αυτό οφείλεται στο μοναδικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα με ενσωματωμένο αισθητήρα σκόνης που διαθέτει το όχημα. Όταν το επίπεδο σωματιδίων μέσα στο όχημα γίνεται πολύ υψηλό, το σύστημα αέρα ενεργοποιείται, στη συνέχεια λαμβάνει φυσικό αέρα από το φυσικό περιβάλλον, τον φιλτράρει για μέγιστη καθαρότητα και κυκλοφορεί τον καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Prophecy συνεχίζει να καθαρίζει τον αέρα ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο ή φορτίζεται.

Με το Prophecy, ο αέρας είναι πάντα φρέσκος, έτσι τα παράθυρα από γυαλί διπλού υαλοπίνακα είναι κλειδωμένα στη θέση τους. Όταν δεν χρειάζεται περισσότερος καθαρός αέρας μέσα στο αυτοκίνητο, ο φιλτραρισμένος αέρας αντλείται πίσω στο φυσικό περιβάλλον μέσω δύο εξόδων στο κάτω μέρος των πλευρικών θυρών. Αυτό το σύστημα είναι σημαντικά πιο αποδοτικό ενεργειακά από ένα παραδοσιακό σύστημα εξαερισμού.

Μετά το 45, το Prophecy είναι το δεύτερο όχημα της Hyundai που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πρώτη πλατφόρμα EV της Hyundai. Μια ειδική πλατφόρμα EV που ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων για νέα χαρακτηριστικά σχεδίασης και άνεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...