Citroen e-Jumpy: Ηλεκτρικό van με αυτονομία έως 330 km

Οι παραδόσεις εμπορευμάτων εντός πόλεων γίνεται με μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί προνόμιο των επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά επεκτείνεται και στα επαγγελματικά οχήματα που κάνουν δρομολόγια σε αστικό περιβάλλον. Έτσι, η Citroen παρουσιάζει το e-Jumpy, την 100% ηλεκτρική έκδοση του γνωστού της βαν. Οπτικά, τη διαφορά από τα υπόλοιπα Jumpy, κάνει η θύρα φόρτισης που βρίσκεται στην αριστερή μπροστινή πλευρά του αμαξώματος. 

To ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h σε όλα τα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Power). 

Υπάρχουν δύο επιλογές μπαταριών: 

230 km στον κύκλο WLTP (διατίθεται σε αμάξωμα XS, M, XL) και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 50 kWh 

330 km στον κύκλο WLTP (διατίθεται σε αμάξωμα M και XL) και είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 75 kWh 

Η εγγύηση για τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία, είναι 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα (έως και 70% της χωρητικότητας της μπαταρίας).

Η ηλεκτρική έκδοση του Jumpy θα φτάσει στις εκθέσεις της Citroen το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μαζί με την αντίστοιχη συμβατική έκδοση, ενώ μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί και η αντίστοιχη ηλεκτρική έκδοση του Berlingo Van. 

ΜΕΓΕΘΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ 

Το νέο e-Jumpy προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της αρχιτεκτονικής που έχει εφαρμοστεί στις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Διατίθεται σε 3 μήκη, συμπεριλαμβανομένου του νέου XS στα 4,60 m, παρέχοντας ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση στα αστικά κέντρα, ιδίως στις ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων και στους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Οι εκδόσεις του ë-Jumpy έχουν ύψος 1,90 m για να διασφαλιστεί ότι αυτό το όχημα μπορεί να πάει εκεί όπου πολλοί ανταγωνιστές δεν μπορούν, όπως υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, εμπορικά κέντρα κ.λπ. 

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

Η δυνατότητα ρυμούλκησης έως 1 τόνο σε όλες τις εκδόσεις, ο ωφέλιμος όγκος – που είναι ίδιος με των απλών εκδόσεων του μοντέλου - κυμαίνεται από 4,6 m3 (XS χωρίς Moduwork) έως 6,6 m3 (XL με Moduwork) και ωφέλιμο φορτίο έως 1.275 kg, τοποθετεί το ë-Jumpy μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της αγοράς. Το ωφέλιμο πλάτος του ανάμεσα σε τροχούς είναι 1,26 m και καθιστά το e-Jumpy ικανό να φιλοξενήσει ολόκληρη παλέτα ευρωπαϊκών προδιαγραφών (Ευρωπαλέτα).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...