H νέα Skoda Octavia RS έχει 1.400άρι μοτέρ, 245 ίππους και μπαίνει στην πρίζα!

Μπορεί να διανύσει αποστάσεις έως 55 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση αλλάζει, μαζί της και μοντέλα επιδόσεων όπως η Octavia RS. Η Skoda παρουσιάζει στη Γενεύη την πρώτη γενιά του σπορ μοντέλου που φέρει υβριδική τεχνολογία. Η Octavia RS iV μπαίνει μάλιστα στην πρίζα, για τη φόρτιση της μπαταρίας 13 kWh.

Οι πρώτες teaser φωτογραφίες και το αντίστοιχο σύντομο video, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες τόσο από το αμάξωμα όσο και από την καμπίνα των επιβατών. Η σπορ έκδοση της τέταρτης γενιάς της Octavia εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα που εξοπλίζει και άλλα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen.

Ο 2λιτρος κινητήρας της προηγούμενης γενιάς δίνει τη θέση του στον 1.4 TSI, τον οποίο συνδράμει ένας ηλεκτροκινητήρας 116 ίππων. Ως αποτέλεσμα, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 245 ίππους και η ροπή σε 400 Nm. Την ίδια στιγμή οι εκπομπές CO2 στον κύκλο WLTP είναι μόλις 30 g/km (προσωρινά στοιχεία). Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από την μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 13 kWh, η Octavia RS iV μπορεί να διανύσει αποστάσεις έως 55 km.

Η νέα σπορ έκδοση της Octavia δεν έχει να κάνει μόνο με περιβαλλοντική ευαισθησία: διαθέτει σπορ ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης που εμπνέουν τον οδηγό της και τον γεμίζουν έντονες συγκινήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...