Ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Στην Ελλάδα διαθέσιμες στις αρχές του νέου έτους

  • -
  • -

Διαθέτοντας αναβαθμισμένες τεχνολογίες, στους τομείς υποβοήθησης του οδηγού και της συνδεσιμότητας, αλλά και ποιοτικότερο εσωτερικό, οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio επιστρέφουν δυναμικά στην μεσαία premium κατηγορία. Το λανσάρισμά τους από την Alfa Romeo στην ελληνική αγορά θα γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2020.

Οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio διαθέτουν:

Νέο σύστημα πολυμέσων

Η επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο στις Giulia και Stelvio είναι άμεση. Το γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, η κορυφαία οδική συμπεριφορά, η κατανομή βάρους και η αστραπιαία απόκριση σε κάθε εντολή χαρακτηρίζουν απόλυτα την εμπειρία οδήγησης. Η επίτευξη της οδηγικής απόλαυσης αποτελεί μια μοναδική μίξη του πάθους και της ασφάλειας. Στις νέες Giulia και Stelvio MY2020, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση.

Στον κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των 7'' με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8'' είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να διαμορφώνει την οθόνη ώστε να επιλέγει τις πληροφορίες του συστήματος D.N.A., του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων ADAS, κτλ. Για όλες τις λειτουργίες ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής ή τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα.

Εργονομία υψηλής αισθητικής

Το Ιταλικό στιλ της Alfa Romeo έχει ένα μοναδικό τρόπο να καλύπτει την πολυπλοκότητα κάτω από ένα πέπλο απλότητας. Αποτέλεσμα είναι ένα κομψό σύνολο με υψηλή εργονομία και αισθητική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το απαράμιλλο στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020 παρουσιάζονται και μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που επιτρέπουν στο όχημα αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης και μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την άνεση και την ασφάλεια. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι:

Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας): το οποίο σε περίπτωση απόκλισης της πορείας του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ειδοποιεί ηχητικά και με οπτική ένδειξη τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία.

Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας): το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο όχημα κινείται στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και επενεργεί στο τιμόνι σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.

Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας): το συγκεκριμένο σύστημα μεταβάλει την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε να διατηρεί σταθερά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) το Active Cruise Control μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων.

Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο): παράλληλα με το Active Cruise Control, αυτό το σύστημα διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή κίνησης στον αυτοκινητόδρομο για μεγάλο διάστημα.

Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης): σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει κόπωση του οδηγού τον ειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Υπηρεσίες Alfa Connected

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connected, που προσφέρουν προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Διαθέσιμα είναι μια σειρά πακέτων υπηρεσιών:

My Assistant, το οποίο επιτρέπει μέσω ενός κουμπιού ο χρήστης να ενημερώσει το κέντρο εξυπηρέτησης σε περίπτωση ανάγκης. Αντίστοιχα σε περίπτωση ατυχήματος το σύστημα αυτόματα ενημερώνει αποστέλλοντας παράλληλα τη θέση του αυτοκινήτου.

My Remote, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο από απόσταση μιας σειράς λειτουργιών (κλείδωμα & ξεκλείδωμα θυρών, λειτουργία φώτων, κτλ.) μέσω του κινητού του χρήστη. Παράλληλα το σύστημα δίνει πληροφορίες σχετικά με τη θέση και ταχύτητα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

My Car, ένα σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί την κατάσταση συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινήτου του ανά πάσα στιγμή.

My Navigation, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων παρέχει πληροφορίες για τη διαδρομή και τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, ενώ ενημερώνει για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ο οδηγός.

My Wi-Fi, μέσω του συστήματος μέχρι και 8 συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο internet.

My Theft Assistance, το σύστημα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του οχήματος σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου.

My Fleet Manager, μια λειτουργία η οποία προσφέρει σειρά πληροφοριών που αφορούν στη διαχείριση στόλων εταιρικών αυτοκινήτων.

Συνεργάτες υψηλής προστιθέμενης αξίας

Για τη δημιουργία των Giulia και Stelvio ΜΥ2020, η Alfa Romeo, αξιοποίησε μια σειρά αναγνωρισμένων προμηθευτών που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εκείνη για την τελειότητα.

Mopar

Με περισσότερα από 80 χρόνια παράδοσης, η Mopar, αποτελεί την επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της Fiat Chrysler Automobiles. Παράλληλα με τις λύσεις που αφορούν στη συντήρηση και επισκευή των μοντέλων, η Mopar ανέπτυξε ειδικά για τις Giulia και Stelvio ΜΥ2020 μια σειρά αξεσουάρ που αναδεικνύουν περαιτέρω το δυναμικό χαρακτήρα των μοντέλων και παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στο χρήστη να εξατομικεύσει το αυτοκίνητο του σύμφωνα με το προσωπικό του στιλ.

Marelli

Το νέο σύστημα πολυμέσων 8.8" Alfa Romeo 3d connect touch, εξελίχθηκε από τη Marelli και προσφέρει ένα πλήθος λειτουργιών. Μέσω της οθόνης αφής των 8,8 ιντσών που είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να ελέγχει το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης, τον κλιματισμό, τη λειτουργία του D.N.A., κτλ. Παράλληλα το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής και η συμβατότητα με τις εφαρμογές Apple CarPlayTM και Android AutoTM προσφέρουν το απόλυτο πακέτο συνδεσιμότητας.

Bosch

Η Bosch εξέλιξε για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 το πλέον πλήρες πακέτο συστημάτων ADAS το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά συστημάτων δίνοντας τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (SAE). Για τη λειτουργία των συστημάτων εκτός των άλλων συνεργάζονται ένα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου radar, μια νέα κάμερα υψηλής ανάλυσης και η ηλεκτρική κρεμαγιέρα, στοιχεία που προμηθεύει η Bosch.

Alcantara

Η Alcantara αποτελεί την απόλυτη έκφραση της Ιταλικής φινέτσας. Η Alfa Romeo συνεργάζεται με την εταιρεία από τη δεκαετία του 1990. Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020, ανάλογα με την έκδοση έχει χρησιμοποιηθεί Alcantara στα καθίσματα, ένα υλικό που προσφέρει κορυφαία άνεση και αίσθηση ποιότητας σε κάθε διαδρομή.

Natuzzi Italia

Η Natuzzi αποτελεί έναν από τους διασημότερους κατασκευαστές επίπλων σε παγκόσμια κλίμακα. Η εταιρεία μοιράζεται το ίδιο σχεδιαστικό DNA με την Alfa Romeo δημιουργώντας έπιπλα που ξεχωρίζουν για την αισθητική και το δυναμισμό τους. Η εταιρεία δημιούργησε τα δερμάτινα καθίσματα Scacco τα οποία συνδυάζουν την άνεση με το δυναμικό στιλ των Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020.

Mi Electric Scooter Pro

H Alfa Romeo εστιάζει στο μέλλον της αυτοκίνησης όπου η οδηγική απόλαυση συμβαδίζει απόλυτα με την προστασία του περιβάλλοντος. Η ειδική έκδοση του Mi Electric Scooter Pro με τα σήματα της Alfa Romeo είναι η ιδανική λύση για διαδρομές στην πόλη με ξεχωριστό στιλ και αξεπέραστη ευελιξία. Η αυτονομία του Mi Electric Scooter Pro είναι 45χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 25χλμ./ώρα.

24Bottles 

Ακόμα μία Ιταλική μάρκα, η 24Bottles δημιούργησε με έμπνευση την Alfa Romeo, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με το ξεχωριστό στιλ. Τα μεταλλικά μπουκάλια της 24Bottles ξεχωρίζουν για το φινίρισμα και τον τρόπο που αξιοποιούν νέες τεχνικές επεξεργασίας και παραγωγής με στόχο την απόλυτη ποιότητα κατασκευής

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...