Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ;

Το Cooper SE διατίθεται σε τρίθυρο αμάξωμα και έχει αυτονομία έως 270 km

  • -
  • -

Το MINI Cooper SE, το πρώτο μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας, είναι η τελευταία προσθήκη στη λίστα με τα μηδενικών ρύπων μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η BMW Ελλάς ανακοίνωσε την τιμή του, η οποία ορίστηκε στα 33.900 ευρώ. Το Cooper SE κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, δίπλα στο συμβατικό 3θυρο μοντέλο. Οι σχεδιαστικές διαφορές τους εντοπίζονται στην κλειστή μάσκα και τα σημεία του αμαξώματος σε κίτρινη απόχρωση.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 71 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 71 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Ο ηλεκτροκινητήρας του ΜΙΝΙ Cooper SE αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής. Λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,6 kWh, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα του ΜΙΝΙ και δεν επηρεάζουν το χώρο αποσκευών (211 έως 731 lt). Προκειμένου να υπάρχει ασφαλής απόσταση των μπαταριών από το έδαφος, το αμάξωμα βρίσκεται κατά 18 mm ψηλότερα απ’ό,τι στις συμβατικές εκδόσεις.

Οι μπαταρίες φορτίζονται σε απλή οικιακή παροχή, σε wallbox ή σε δημόσιους ταχυφορτιστές. Η αυτονομία που εξασφαλίζουν με μία φόρτιση κυμαίνεται από 235 έως 270 km, ανάλογα με τις συνθήκες και το οδηγικό στιλ.

Η φιλικότητα προς το περιβάλλον συνοδεύεται από τη γνώριμη για ένα ΜΙΝΙ σπορ οδική συμπεριφορά, καθώς και αξιόλογες επιδόσεις, παρά το αυξημένο βάρος κατά 145 kg: τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 7,3 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h, προκειμένου να μην υποχωρεί η αυτονομία.

Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ έχει τέσσερα προγράμματα οδήγησης, για έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας ή τις επιδόσεις: το MID, το GREEN, το GREEN+ και το SPORT. Όπως ισχύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί μέσα στην πόλη μόνο το πεντάλ του γκαζιού, καθώς όταν σηκώσει το πόδι του το αυτοκίνητο φρενάρει από μόνο του.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...