Αναβαθμισμένο Audi RS 4 Avant: Εξαγριωμένο (video)

Προσεκτικές αισθητικές αλλαγές τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του

  • -
  • -

Σε μια σειρά αναβαθμίσεων υπέβαλε η Audi το ισχυρό station wagon της, RS 4 Avant, προσδίδοντάς του ακόμα πιο αθλητική προσωπικότητα και προηγμένο τεχνολογικό χαρακτήρα. To μοντέλο θα ντεμπουτάρει στο περιθώριο του φινάλε των αγώνων DTM στην πίστα Hockenheimring, το διάστημα 4-6 Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά θα εκκινήσουν εντός του ίδιου μήνα. Οι αφίξεις στις αντιπροσωπείες θα πραγματοποιηθούν το Δεκέμβριο, ενώ η αρχική τιμή στη Γερμανία θ’ αντιστοιχεί σε 81.400 ευρώ.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 70 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 70 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Οι ανανεωτικές αλλαγές αφορούν το εξωτερικό τμήμα του μοντέλου, με τη μάσκα να μεγαλώνει –απουσιάζει το περιμετρικό πλαίσιο -, αποκτώντας καθ’ αυτό τον τρόπο ομοιότητες με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του RS 6 Avant και RS 7 Sportback, ενώ υιοθετεί την τρισδιάστατη κυψελοειδή φιλοσοφία που διέπει όλα τα μοντέλα RS. Ο ανασχεδιασμός αφορά, επίσης, τους κεντρικούς LED προβολείς, ενώ οι φουσκωμένοι είναι οι θόλοι των τροχών κατά 30 mm.


Επιπροσθέτως, για ακόμα πιο δυναμικό στιλ, διατίθενται τα ματ αλουμινένια και ανθρακονημάτινα στιλιστικά πακέτα, τα οποία αφορούν τους πλευρικούς καθρέπτες, τα μαρσπιέ, καθώς και τους εμπρόσθιους και πίσω προφυλακτήρες. Οι ράγες οροφής διατίθενται ως στάνταρ σε μαύρο ματ χρώμα, ενώ τον “RS χαρακτήρα” του μοντέλου ενισχύει η πίσω αεροτομή, οι απολήξεις της εξάτμισης και ο διαχύτης.

Κάτω από το καπό δεσπόζει ο V6 twin-turbo TFSI των 2,9 λίτρων o οποίος αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.900 έως τις 5.000 σ.α.λ. Η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση «έρχεται» σε 4,1 δευτερόλεπτα, η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ χάρη στο πακέτο “Dynamic”, μπορεί να φτάσει τα 280 km/h.


H ισχύς του μοτέρ μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς των 19 ιντσών μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων των 8 σχέσεων. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται η RS Sport ανάρτηση, η οποία καθιστά το μοντέλο 0,3 εκατοστά χαμηλότερο από το S4 μοντέλο, ενώ σε συνδυασμό με το Dynamic Ride Control (DRC) επιτυγχάνεται άρτια ευελιξία στο χειρισμό του RS 4 Avant.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέρχεται σε 495 λίτρα, ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων και αξιοποίηση της οροφής εκτοξεύεται σε 1.495 λίτρα. Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις «κλέβει» η φωτεινή ένδειξη του RS 4 λογότυπου στα μαρσπιέ τόσο των πίσω όσο και των μπροστινών θυρών, καθώς και η αφθονία των διακοσμητικών logo στις ζώνες, στην κεντρική κονσόλα, το τιμόνι, καθώς και πολλά άλλα σημεία.

Ακόμη, τις ανάγκες συνδεσιμότητας ικανοποιεί η οθόνη αφής MMI των 10,1 ιντσών, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και φέρει μια μικρή κλίση προς τον οδηγό. Αυτή παρέχει στον τελευταίο μια σειρά πληροφοριών όπως είναι οι δυνάμεις g και οι θερμοκρασίες.

Τέλος, προαιρετικά προσφέρονται περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία του προσφέρουν χείρα βοηθείας σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...