Hyundai 45 Concept: Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον

Το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη και ξεχωρίζει για τη μινιμαλιστική του σχεδίαση, το «ζεστό» σαλόνι του και την ευρυχωρία του

  • -
  • -

Πριν λίγες μέρες η Hyundai είχε προσφέρει το «ορεκτικό» για το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Hyundai 45 EV Concept, μέσω της δημοσίευσης μιας teaser φωτογραφίας. Σήμερα, στο πλαίσιο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, ήρθε η ώρα του… κυρίως πιάτου, ήτοι της επίσημης παρουσίασής του.

Φέροντας το «ακρωνύμιο» 45, το concept μοντέλο αποτίνει φόρο τιμής στο 45χρονο εμβληματικό, για τη μάρκα, πρωτότυπο Pony Coupe Concept και δίνει το έναυσμα για την είσοδο της Hyundai στη νέα εποχή των αυτόνομων οχημάτων του μέλλοντος. Επιπροσθέτως, η ονομασία του μοντέλου οφείλεται και στις γωνίες 45 μοιρών που κοσμούν τόσο εμπρός όσο και το πίσω μέρος του μοντέλου, οι οποίες συνθέτουν μια σιλουέτα σε σχήμα διαμαντιού που «μαρτυρά» της κατευθυντήριες γραμμές της μάρκας για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα.

Επιπροσθέτως, πρωτότυπο Hyundai 45V υιοθετεί ένα τύπου monocoque αμάξωμα, αεροδυναμική σχεδίαση, καθώς και μερικά στιλιστικά στοιχεία με «καθαρή» αναφορά στα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920. Ακολουθεί μια «μινιμαλιστική» λογική, «παντρεύει» την παράδοση με το όραμα για πρωτοπορία και ακολουθεί πιστά το όραμα της μάρκας για τη σπορτίφ και άφθονη σε συναισθήματα σχεδιαστική γλώσσα “Sensuous Sportiness”.      

Η κυβοειδής σχεδίαση είναι εμφανής απ’ άκρη σ’ άκρη του αμαξώματος και ειδικά στα μπροστινά φώτα με τα δεκάδες τετραγωνισμένα LED, που επωμίζονται το «βάρος» της φωταγώγησης του δρόμου καθώς και της «αποστολής» ενός μηνύματος στους διερχόμενους πεζούς. Μια ποικιλία πληροφοριών, ωστόσο, λαμβάνει και ο οδηγός. Συγκεκριμένα, κατά την είσοδό του στο όχημα, στο κάτω μέρος της πόρτας υπάρχει ένα σύνολο LED το οποίο καταδεικνύει την εναπομείνασα ηλεκτρική ενέργεια. Ατενίζοντας το προφίλ του μοντέλου, το ενδιαφέρον μαγνητίζουν και οι φουτουριστικές ζάντες που ξεχωρίζουν για τον πρωτοποριακό τους σχεδιασμό, όπως και οι συρόμενες πόρτες.

Με το… βλέμμα στραμμένο στο μέλλον «είναι» ακόμη και το ενσωματωμένο σύστημα κρυμμένης κάμερας (Camera Monitoring System- CMS), το οποίο «αφήνει χώρο» για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, καθώς και άλλες επικείμενες τεχνολογίες που θα «υπογραμμίσουν» το μελλοντικό όραμα της φίρμας. Οι συμβατικοί πλευρικοί καθρέπτες λάμπουν δια της απουσίας τους, έχοντας αντικατασταθεί από κάμερες.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Hyundai αναφέρει πως αυτό συνιστά έναν μοναδικό χώρο διαμονής προσαρμόσιμο σε διαφορετικές lifestyle ανάγκες. Τα μινιμαλιστικά στοιχεία αφθονούν, όπως και επίσης η παρουσία ξύλινων, υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, οι οποίες συνθέτουν μία ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι επιβάτες κάθονται άνετα, ενώ περαιτέρω διευκόλυνση προσφέρουν και τα περιστρεφόμενα καθίσματα. Ακόμη, για όσους κάθονται στα μπροστινά καθίσματα προσφέρεται η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το σύστημα Infotainemt χάρη στην προβολή των πληροφοριών σε στιλ… προτζέκτορα. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει την κεντρική οθόνη αφής, η οποία ενσωματώνει πληθώρα λειτουργιών.

Η ευρυχωρία τέλος αποτελεί βασικό προσόν του Hyundai 45 EV Concept, καθώς τόσο οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα του. Το πάτωμα καλύπτεται από μία άνετη μοκέτα, η οποία ενισχύει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο σαλόνι σου, ενώ εξασφαλίζει μείωση των θορύβων εντός της καμπίνας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...