Τα smart πλέον μόνο ηλεκτρικά! (vid)

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για τα μοντέλα της οικογένειας EQ

  • -
  • -

Η smart κάνει πράξη τη δέσμευσή της, από το 2020 να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάτι λογικό, καθώς τα μοντέλα της απευθύνονται σε όσους θέλουν να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον των πόλεων.

Στο σαλόνι της Φρανκφούρτης η smart παρουσιάζει τις ηλεκτρικές εκδόσεις EQ και για τα τρία αμαξώματα: το fortwo coupe, το fortwo cabrio και το forfour. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα τα δούμε στους ελληνικούς δρόμους το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι σχεδιαστές προχώρησαν σε στιλιστικές επεμβάσεις, προκειμένου τα ηλεκτρικά smart να ξεχωρίζουν από τις συμβατικές εκδόσεις αλλά και να αντανακλούν το πέρασμα στη νέα εποχή.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ SMART ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ

Έμφαση δόθηκε επίσης στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, προκειμένου ο κάτοχος του ηλεκτρικού smart να ελέγχει μία σειρά από λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω του smartphone (εύρεση θέσης στάθμευσης, σημείου φόρτισης, υπηρεσία κοινής χρήσης του αυτοκινήτου κ.α.).

Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 56 ίππους (μέγιστη ισχύς 82 PS) και ροπή 160 Nm. Οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 140-159 km (ανάλογα με το αμάξωμα), ικανή για να καλύψει τις αστικές μετακινήσεις λίγων ημερών. Όταν χρειαστεί φόρτιση, μέσω του προαιρετικού φορτιστή 22 kW με δυνατότητα ταχυφόρτισης, οι μπαταρίες φθάνουν από το 10% στο 80% της ενέργειάς τους σε λιγότερο από 40 λεπτά. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 11,6 sec στο fortwo coupe, 11,9 sec στο fortwo cabrio και 12,7 sec στο forfour.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...