Η πρώτη κεντρομήχανη Corvette! (vid)

502 ίπποι πίσω από τον οδηγό, για την Stingray που θα κυκλοφορήσει το 2020

  • -
  • -

Η

Chevrolet

ανακατεύει την… τράπουλα, παρουσιάζοντας την πρώτη Corvetteπαραγωγής με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Στόχος η νέα Stingray να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, που θα πλαισιώνονται από κορυφαία τεχνολογία και πολυτέλεια.

Ο νέος 6.2 V8 αποδίδει 502 ατμοσφαιρικούς ίππους και 637 Nm, οι υψηλότερες τιμές για βασική έκδοση Corvette μέχρι σήμερα. Ο LT2 κινητήρας συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η επιτάχυνση 0-96 km/h διαρκεί λιγότερο από 3 sec με το πακέτο Z51 Performance.

Η Chevrolet πέτυχε καλύτερη κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, επανασχεδίασε τις αναρτήσεις και τοποθέτησε το κάθισμα του οδηγού πιο κοντά στον εμπρός άξονα. Η εμπρός ανάρτηση ανασηκώνεται κατά 40 mm σε 2,8 sec, για προστασία από «σαμαράκια», λακκούβες και άλλα δύσκολα σημεία.

Στη νέα Corvette δεν έχουν να κάνουν όλα με τις επιδόσεις. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, θερμαινόμενο τιμόνι, καθίσματα οδηγού-συνοδηγού με μνήμες, ηχοσύστημα 10 ηχείων της Bose κ.α. Στην ανοικτή έκδοση το πάνελ της οροφής αφαιρείται και τοποθετείται στο χώρο αποσκευών.

Η παραγωγή της Corvette θα αρχίσει στα τέλη του 2019, με βασική τιμή κάτω από 60.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...