Pininfarina Nido EV

Ευέλικτη πλατφόρμα όπου θα βασιστούν ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα

  • -
  • -

Ο ιταλικός οίκος Pininfarina παρουσίασε το πρωτότυπο Nido EV, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη νέα ευέλικτη πλατφόρμα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Το Nido EV είναι το πρώτο πρωτότυπο του ’’Προγράμματος Εξέλιξης Nido’’. Αποτελεί στην ουσία εξέλιξη του πρωτοτύπου Nido που παρουσιάστηκε το 2004 και έχει παρόμοιες διαστάσεις και αναλογίες με το Smart ForTwo.

Η πλατφόρμα Nido έχει αναπτυχθεί εξ 'ολοκλήρου στο Pininfarina Style and Engineering Centre στο Cambiano. Είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει την προσαρμογή και παραγωγή διαφόρων τύπων αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων τόσο διθέσιων και τετραθέσιων επιβατικών, όσο και pickup ή μίνι van.

Στο συγκεκριμένο Nido την κίνηση δίνει στους πίσω τροχούς ένας ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη ισχύος 30 kW. Οι μελλοντικές παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν έναν μικρό βενζινοκινητήρα στο εμπρός μέρος -υβριδική διαμόρφωση- ή εμπρός τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα. Το Nido έχει αυτονομία που αγγίζει τα 140 km, τελική ταχύτητα 120 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη) και μπορεί να επιταχύνει στα 60 km/h από στάση σε 6,7 sec. Η μπαταρία του χρειάζεται 8 ώρες για πλήρη φόρτιση και είναι ανακυκλώσιμη σε ποσοστό 100%.

Άγνωστο παραμένει πότε θα δούμε το Nido στους δρόμους, καθώς ο Pininfarina ψάχνει για στρατηγική συνεργασία έτσι ώστε να το βάλει στην παραγωγή. Ο ιταλικός οίκος Pininfarina γιορτάζει φέτος τα 80 χρόνια ιστορίας του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...