Nέες Mercedes-AMG A45 S και CLA 45 S με 2λιτρο 421 PS (video)

Τα σπορ μοντέλα εφοδιάζονται με τον ισχυρότερο 2λιτρο turbo κινητήρα παραγωγής

  • -
  • -

Έφτασε λοιπόν η στιγμή, που η Mercedes-AMG άφησε στην άκρη τα teaser και μας αποκάλυψε επίσημα τις εκρηκτικές εκδόσεις A-Class και CLA, καθώς και τις S version αυτών.

Σχεδιαστικά “φωνάζουν” από… μακριά με το εμπρός μέρος να ξεχωρίζει από τη μαύρη γρίλια και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης να προϊδεάζουν για την απόδοση των μοντέλων. Πίσω, συναντάμε και τις διακριτικές για τη CLA 45 αεροτομές, ενώ η μονή “κρεμαστή” της A45 προσφέρει το αγριεμένο ύφος που αρμόζει σε ένα μοντέλο όπως αυτό. Την επιθετική τους εικόνα ολοκληρώνουν οι 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου στην στάνταρ έκδοση, ενώ οι εκδόσεις S έρχονται με 19άρες.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο ισχυρότερος 2λιτρος turbo κινητήρας παραγωγής. Το 4κύλινδρο μοτέρ αποδίδει 387 ίππους και 480 Nm ροπής για την απλή έκδοση, ωστόσο στην S version η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 421 PS και 500 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και φέρει το σύστημα τετρακίνησης 4Matic. H διαδικασία 0-100 km/h για την Α45 ολοκληρώνεται σε 4 sec (3,9 sec για την Α45 S), ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h (270 km/h με το ειδικό πακέτο AMG). Η CLA 45 φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 4,1 sec (4 sec για τη CLA 45 S) με την τελική να είναι ίδια με αυτή της Α45.

Ένα από τα προγράμματα οδήγησης, το οποίο βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό των εκδόσεων S και προαιρετικά στις “απλές”, είναι το drift mode, που κάνει την “ουρά” των γρήγορων μοντέλων πιο… άτακτη. Παράλληλα, υπάρχει και το Race Mode, το οποίο απενεργοποιείται το ESP και η επιλογή των σχέσεων βρίσκεται στα χέρια του οδηγού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...