Νέοι κινητήρες για το Opel Astra

Ανάμεσά τους οι 1.2 βενζίνης και 1.5 diesel του Ομίλου PSA, αλλά και ένας νέος 1.4 turbo που κατασκευάζει η Opel

  • -
  • -

Σε περιορισμένο σχεδιαστικό αλλά εκτεταμένο τεχνολογικό φρεσκάρισμα, προχωρά η Opel για το Astra 5ης γενιάς, τόσο το hatchback όσο και το Sports Tourer. Το δημοφιλές μικρομεσαίο οικογενειακό εφοδιάζεται με νέους κινητήρες, οι οποίο προέρχονται κυρίως από τον γαλλικό όμιλο PSA και πληρούν ήδη τις προδιαγραφές Euro 6d που θα γίνουν υποχρεωτικές το 2021. Παράλληλα, κάνει χρήση του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Έμφαση έχει δοθεί επίσης στην αεροδυναμική απόδοση του Astra, στην ανάρτηση (χρησιμοποιούνται νέα αμορτισέρ), το σύστημα διεύθυνσης. «Επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια εξέλιξης του νέου Astra» δήλωσε ο Christian Muller, Διευθύνων Σύμβουλος στο Engineering. «Χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική καθώς και τις νέες γενιές κινητήρων και κιβωτίων, μειώσαμε τις εκπομπές CO2 έως 19%. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς όφελος των πελατών μας, οι οποίοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Όλα αυτά προάγουν το νέο Astra στην κορυφή της κατηγορίας του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ OPEL ASTRA ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ MADE IN GERMANY

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του ανανεωμένου Astra περιλαμβάνει το γνωστό από τον Όμιλο PSA τρικύλινδρο 1.2 με 110, 130 και 145 ίππους (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο), αλλά και ένα νέο (επίσης τρικύλινδρο) 1.4 που αποδίδει 145 PS και συνδυάζεται με κιβώτιο CVT. Ο τελευταίος κατασκευάζεται από την Opel στην έδρα της, το Russelsheim. Με βάση τα πρότυπα WLTP, οι βενζινοκινητήρες καταναλώνουν από 5,2 έως 5,9 lt/100 km και εκπέμπουν από 120 έως 136 g. CO2 ανά km.

Με καύσιμο το πετρέλαιο, συναντάμε κάτω από το καπό του Astra τον 1.5 με 105 ή 122 ίππους. Ο πρώτος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο δεύτερος προαιρετικά με το αυτόματο των 9 σχέσεων. Ανάλογα με τον κινητήρα και το κιβώτιο, η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 4,4 έως 5,3 lt/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 117 έως 139 g/km.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του Opel Astra περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων και τεχνολογιών, όπως τα φώτα IntelliLux LED matrix, το προσαρμοζόμενο cruise control, η αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition) και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist). Το Astra φέρει επίσης νέα, προαιρετική, high-tech εμπρός κάμερα και νέα κάμερα οπισθοπορείας.

Multimedia Radio, Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro είναι τα διαθέσιμα συστήματα συνδεσιμότητας, συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Το κορυφαίο της γκάμας Multimedia Navi Pro – όπως και στο Opel Insignia – έχει έγχρωμη οθόνη αφής 8", ενώ ελέγχεται και μέσω φωνητικής εντολής (voice control). Συνδεδεμένες υπηρεσίες πλοήγησης με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και online ενημερώσεις χαρτών κάνουν το ταξίδι πιο ξεκούραστο. Προαιρετικά, διατίθεται η λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης E-Call. Εάν χρειαστεί, η πρόσβαση σε βοήθεια γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, πιέζοντας απλά το κόκκινο μπουτόν. Εάν οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας ή οι αερόσακοι ενεργοποιηθούν, το σύστημα εκτελεί αυτόματα μία κλήση έκτακτης ανάγκης.

Το νέο Astra μεταμορφώνεται σε αίθουσα συναυλιών με το προαιρετικό σύστημα ήχου υψηλών προδιαγραφών Bose. Συνολικά επτά ηχεία συμπεριλαμβανομένου ενός RichBass subwoofer κάτω από το χώρο αποσκευών διασφαλίζουν βέλτιστη ηχητική απόλαυση. Οδηγός και επιβάτες περιβάλλονται από πλούσιο ήχο – ανεξάρτητα από τη θέση τους μέσα στο όχημα. Επιπλέον, μέχρι οκτώ διαφορετικά προφίλ ήχου μπορούν να αποθηκεύονται μέσω του ψηφιακού ενισχυτή – ανάλογα με τις επιθυμίες και προτιμήσεις του ακροατή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...