Skoda CITIGOe iV: Ηλεκτρικό και με 265 km αυτονομία

Η Skoda παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο στην Μπρατισλάβα

  • -
  • -

Στα αποκαλυπτήρια του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του CITIGOe iV, προχώρησε η Skoda, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ice Hockey στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020.

Το μοντέλο «φορά» ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ 82 ίππων, ενώ η ροπή αντιστοιχεί σε 210 Nm. Η επιτάγχυνση του ηλεκτρικού mini στα 100 km/h από στάση έρχεται σε 12,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 km/h .

Αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας του CITIGOe iV, αυτή εξαρτάται από το στιλ οδήγησης του ανθρώπου που κάθεται πίσω από το τιμόνι, καθώς και από τις εκάστοτε περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε ρεαλιστικά, ωστόσο, επίπεδά η κατανάλωση ενέργειας αντιστοιχεί σε 12-15 kWh ανά 100 km.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη κάτω από την επιφάνεια του αυτοκινήτου και έχει χωρητικότητα 36,8 kWh, επιτρέποντας στον οδηγό να διανύσει έως και 265 km με μία φόρτιση.

Επιπροσθέτως, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% σε μία ώρα μέσω ταχυφορτιστή, ενώ για το ίδιο ποσοστό φόρτισης μέσω wallbox απαιτούνται περίπου 4 ώρες. Όσον αφορά την πλήρη φόρτιση, ο εκτιμώμενος χρόνος ανέρχεται σε πεντέμισι ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...