Το ηλεκτρικό βαν της Mercedes–Benz

To EQV παρουσιάστηκε στη Γενεύη με αυτονομία 400 km

  • -
  • -

Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποίησε στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό πολυμορφικό (βανάκι) της Mercedes – Benz, ΕQV. Αυτό συνδυάζει μηδενικές εκπομπές ρύπων, μέγιστη λειτουργικότητα, εντυπωσιακές επιδόσεις και πρωτοποριακή σχεδίαση. Το GOCAR βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού της αυτοκίνησης και σας μεταφέρει τα highlights της έκθεσης.

Το EQV αποτελεί τον προπομπό της νέας σειράς οχημάτων της Mercedes- Benz, η οποία θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σπουδαία επίπεδα αυτονομίας

Το πρωτότυπο βαν της γερμανικής φίρμας διαθέτει ένα ενιαίο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (eATS) στον μπροστινό άξονα με ισχύ 150 kW. Ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ψύξης και τα ηλεκτρονικά συνθέτουν μια περιορισμένων διαστάσεων μονάδα.

Η ενέργεια παρέχεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ χάρη στην χωρητικότητα των 100 kWh, το EQV κρίνεται ικανό να διανύσει μέχρι και 400 km. Η φόρτισή του μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο σπίτι μέσω ενός wallbox της φίρμας, όσο και μέσω μιας συνηθισμένης οικιακής πρίζας.

Επιπροσθέτως, προκειμένου να διανθίσετε την καθημερινότητά σας με ακόμη περισσότερη ευελιξία, προσφέρεται η επιλογή της ταχείας φόρτισης. Αυτό σημαίνει πως 15 λεπτά φόρτισης μπορούν να εγγυηθούν 100 km αυτονομίας.

Όσον αφορά την τελική του ταχύτητα, τα 160 km/h κρίνονται απόλυτα ικανοποιητικά δεδομένου ότι πρόκειται για βαν.

Κανένας συμβιβασμός στην πρακτικότητα

Ανέκαθεν τα πολυμορφικά της Mercedes- Benz ικανοποιούσαν τις υψηλότερες απαιτήσεις για λειτουργικότητα και μεταβλητότητα και το EQV δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από την πολιτική της γερμανικής μάρκας. Μέσω της τοποθέτησης της μπαταρίας στο κάτω μέρος του οχήματος, κάθε… εκατοστό του εσωτερικού του χώρου είναι διαθέσιμο προς αξιοποίηση, χωρίς κανέναν περιορισμό.Το EQV διαθέτει 6 καθίσματα τα οποία, άνετα, μπορούν να γίνουν 7 ή ακόμη και 8.

Ως μέλος της οικογένειας EQ το πρωτότυπο βαν που παρουσιάστηκε στη Γενεύη επωφελείται της ποικιλίας των χαρακτηριστικών που προσφέρουν οδηγική απόλαυση και άνεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σύστημα πλοήγησης το οποίο λαμβάνει υπόψη το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Τέλος, η επικοινωνία μεταξύ οχήματος και επιβατών επιτυγχάνεται μέσω του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) το οποίο υπακούει στις φωνητικές εντολές και παρέχει μια πληθώρα καινοτόμων λειτουργιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...