Νέο Subaru Legacy (+video)

Με νέα μοντέρνα καμπίνα και με turbo μοτέρ 260 ίππων

  • -
  • -

Το νέο Subaru Legacy έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο. Η έβδομη γενιά του μεσαίου μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες σε διάφορες εκδόσεις, όσον αφορά τον εξοπλισμό.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει η νέα γενιά είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, που συναντάμε για πρώτη φορά στο Legacy, μετά το 2012. Πιο συγκεκριμένα, ο 2.4 turbo αποδίδει 260 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο CVT κιβώτιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε 6,1 sec και η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι 11,8 lt./100 km. Παράλληλα, εφοδιάζεται και με έναν ατμοσφαιρικό 2.5 boxer απόδοσης 182 ίππων, ο οποίος χρειάζεται για την επιτάχυνση 0-96 km/h 8,4 sec και η κατανάλωση μέσα στην πόλη φτάνει τα 10,5 lt./100 km.

Το νέο Subaru Legacy βασίζεται στην πλατφόρμα Subaru Global Platform, ενισχύοντας την ακαμψία και την ηχομόνωση σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Ταυτόχρονα έχει μειωθεί το κέντρο βάρους με αποτέλεσμα να υπόσχεται καλύτερη αίσθηση στον δρόμο και απόλυτο στις κινήσεις του τιμονιού.

Στο εσωτερικό, η αλλαγή είναι οφθαλμοφανής. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μια οθόνη κάθετα τοποθετημένη 11,6 ιντσών. Αυτή χρησιμοποιείται για τη χρήση του ηχοσυστήματος, της πλοήγησης κλπ., ενώ θα βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις εκτός της βασικής. Ακόμα, η καμπίνα προσφέρει δύο 12βολτες πρίζες, τέσσερεις θύρες USB και το γνωστό AUX jack.

Φυσικά, το EyeSight της Subaru βρίσκεται σε όλες τις εκδόσεις, το οποίο περιλαμβάνει το Lane Centering Function (κρατάει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, επεμβαίνοντας εάν χρειαστεί με μικρές κινήσεις στο τιμόνι), adaptive cruise control και άλλα προαιρετικά συστήματα, όπως είναι οι κάμερες, η προειδοποίηση οχημάτων στη «νεκρή» γωνία κ.ά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...