Mercedes Shooting Break concept

Με τον αέρα του μέλλοντος

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου κάνει την επίσημη εμφάνιση του το πρωτότυπο 5θυρο Coupe της Mercedes με την ονομασία Shooting Break. Προχωρώντας την ιδέα της εκκεντρικής CLS ένα βήμα παραπέρα, αγγίζοντας παράλληλα και ανταγωνιστικά μοντέλα όπως η BMW 5 GT και το μελλοντικό Audi A7.

Η σχεδίαση του πρωτότυπου χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα μακρύ εμπρός καπό, υιοθετώντας παράλληλα πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από σύγχρονα μοντέλα της Mercedes (π.χ SLS AMG). Τα φωτιστικά σώματα βασίζονται εξολοκλήρου στην τεχνολογία LED, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι τροχοί των 20 ιντσών ενδυναμώνουν την συνολική εμφάνιση. Η μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, βάζει άπλετο φως στο εσωτερικό. Το δέρμα με το ξύλο εναρμονίζονται με τον μοντέρνο σχεδιασμό του εσωτερικού, ο οποίος διαθέτει και ρετρό στοιχεία. Το πάτωμα του χώρου αποσκευών αποτελείται από ξύλινη επένδυση με μεταλλικές προστατευτικές ράγες. Η επέκταση της κεντρικής κονσόλας και στα πίσω καθίσματα, δίνει μια διαφορετική διάσταση στο εσωτερικό, δημιουργώντας μια απόλυτα τετραθέσια διάταξη σε αυτό.

Νέος είναι και ο V6 βενζινοκινητήρας 3.5lt του Shooting Break. Με περιεχόμενη γωνία 60ο, άμεσο ψεκασμό και υπερτροδότηση (turbo) αποδίδει 306 PS και 370 Nm ροπής. Με τη χρήση της τεχνολογίας BlueEFFICIENCY η κατανάλωση του και οι εκπομπές ρύπων, αναμένεται να έχουν πολύ ανταγωνιστικές-χαμηλές τιμές.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...