Το ασημένιο βέλος της Mercedes-Benz

Ο ορισμός του πρωτότυπου, εμπνευσμένο από το ασημένιο βέλος που έγραψε ιστορία… με χρυσά γράμματα

  • -
  • -

Ένα νέο concept παρουσίασε η Mercedes-Benz στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Το μονοθέσιο Vision EQ Silver Arrow είναι αφιερωμένο στο W 125 που έκανε το ρεκόρ ταχύτητας, πίσω στο χρόνο, το 1937. Διακρίνεται για το ασημί του χρώμα, το οποίο χαρακτήριζε το ιστορικό πλέον μοντέλο, το οποίο στην ουσία δεν είχε… χρώμα, αφού για λόγους βάρους το είχαν τρίψει μέχρι τη λαμαρίνα, αφήνοντας το μέταλλο γυμνό. Το εσωτερικό του Vision EQ συνδυάζει δύο διαφορετικούς κόσμους, με στοιχεία πολυτέλειας και ποιότητας που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Mercedes-Benz, αλλά και τεχνολογία αιχμής.

Τιμόνι και κάθισμα είναι ντυμένα με υψηλής ποιότητας δέρμα, ενώ γυαλισμένο αλουμίνιο διατρέχει το εσωτερικό, με το πάτωμα να είναι από καρυδιά. Στοιχεία που παραπέμπουν ευθέως στην εποχή του ιστορικού αγωνιστικού Silver Arrow. Από την άλλη, υιοθετούνται μοντέρνες, κορυφαίας τεχνολογίας λύσεις, όπως η μεγάλη πανοραμική οθόνη που «δέχεται» τις πληροφορίες από τον προβολέα που βρίσκεται πίσω από τον οδηγό. Επιπλέον, το κάθισμα με ζώνες τεσσάρων σημείων, έχει σύστημα AIRSARF που παροχετεύει ζεστό αέρα στον αυχένα του οδηγού. Για τη ρύθμιση της ιδανικής θέσης μετακινούνται τα πεντάλ.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης παρέχεται η δυνατότητα να ανταγωνιστής σε μια εικονική μάχη, τα «Ασημένια Βέλη» ή ιστορικά αυτοκίνητα της φίρμας. Αυτό, ενώ το αυτοκίνητο κινείται κανονικά, με τους ανταγωνιστές να προβάλλονται στην πανοραμική οθόνη, είτε μπροστά είτε πίσω, ανάλογα με τη θέση που έχεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, ένας εικονικός εκπαιδευτής βοηθάει τον οδηγό να γίνει καλύτερος, δίνοντάς του οδηγίες για τον τρόπο που θα φρενάρει, θα στρίψει και πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επιταχύνει.

Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης: Comfort, Sport και Sport+, που αλλάζουν το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να ρυθμίσετε και τον ήχο, επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτόν ενός μονοθεσίου της Formula1 Silver Arrow και ένα Mercedes-AMG V8 κινητήρα. Το Vision EQ Silver Arrow είναι στην πράξη ένα εντελώς αθόρυβο ηλεκτρικό όχημα με απόδοση 550 kW (750 ίππων).

Οι μπαταρίες είναι το είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα και του χαρίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Το μήκος το πρωτότυπου αυτού μονοθεσίου αγγίζει τα 5,3 m. Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα, με τα πολλά στρώματα βαφής που έχει να το κάνουν να δείχνει κοιτώντας το από επάνω σαν υγρό μέταλλο.

Στα highlights δίχως άλλο περιλαμβάνεται η οροφή που ανοίγει προς τα εμπρός και αποκαλύπτει ένα απρόσμενα ευρύχωρο cockpit. Οι τροχοί κερδίζουν επίσης τις εντυπώσεις με τις 168 ακτίνες τους από ελαφρύ αλουμίνιο, αλλά και το σταθερό μέρος που τους καλύπτει κατά το ήμισυ.

Το μέγεθός τους είναι 24 ίντσες εμπρός και 26 πίσω, με ελαστικά ειδικά εξελιγμένα από την Pirelli, διαστάσεων 255/25 και 305/25 εμπρός, πίσω αντίστοιχα. Στο χυτό πίσω μέρος συναντάμε ένα diffuser που έρχεται κατευθείαν από τους αγώνες. Δύο αεροτομές πίσω που αναπτύσσονται λειτουργούν και ως φρένα, συμβάλλοντας στο έργο του συστήματος πέδησης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...