Γεύση από το νέο Audi A1

Το μικρότερο μοντέλο της Audi αναβαθμίζεται αισθητικά και τεχνολογικά

  • -
  • -

H Audi δημοσίευσε ένα teaser στο twitter, το οποίο αφορά την επόμενη γενιά A1. Η ανάρτηση αποκαλύπτει εν μέρει την εξωτερική σχεδίαση του μικρού μοντέλου, καθώς και τη δυνατότητα εξατομίκευση που θα προσφέρει. Επίσης, από τη φωτογραφία (gif), το νέο μοντέλο έχει κίτρινη απόχρωση, ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου και κόκκινες δαγκάνες. Στο φτερό του αυτοκινήτου υπάρχει το logo της σειράς S Line, που μας κάνει να… φαντασιωθούμε ότι το νέο A1 φοράει ένα πιο… «προκλητικό κουστούμι». Παράλληλα, από την εικόνα φαίνονται και τα νέα φώτα LED.

Η Audi δεν ανακοίνωσε επίσημα πότε θα αποκαλυφθεί, αλλά αν κρίνουμε από τη δεύτερη φωτογραφία teaser δεν θα εκπλαγούμε να το δούμε σύντομα σε κάποια ειδική εκδήλωσε στην Βαρκελώνη.

Εκτός από μια φρέσκια εμφάνιση, το Audi A1 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB A0, όπως το Volkswagen Polo και το SEAT Ibiza. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ελαφρύτερο και «φορτωμένο» με τεχνολογίες. Κάτω από το καπό, ενδέχεται να φωλιάζει –μεταξύ άλλων- και ο 1.000άρης 3κύλινδρος κινητήρας των 115 ίππων και ο 1.5 των 150 ίππων. Ίσως ο 1.6 TDI αντικατασταθεί από έναν κινητήρα εναλλακτικής καύσης (φυσικό αέριο) και στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση S1, η οποία θα τροφοδοτείται από έναν 2.0 turbo κινητήρα 250 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...