Ferrari SP38: Για έναν και μοναδικό πελάτη

Το νέο δημιούργημα του προγράμματος One-Off βασίζεται στην 488 GTB

  • -
  • -

Κάθε νέα Ferrari κατασκευάζεται σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, όχι μόνο λόγω τιμής αλλά και για να διατηρηθεί – όσο το δυνατόν – η αποκλειστικότητα των μοντέλων της. Υπάρχουν όμως και αυτοκίνητα που παράγονται μόνο μια φορά, τα λεγόμενα one-off.

Όπως συνέβη με τη συγκεκριμένη Ferrari, η οποία ονομάζεται SP38 και αποκαλύφθηκε στην ιδιωτική πίστα της ιταλικής εταιρείας, το Fiorano. Βασίζεται στην 488 GTB και αποτέλεσε παραγγελία ενός από τους πιο πιστούς (και λογικά πλούσιους) πελάτες της Ferrari. Το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε για ευνόητους λόγους, ενώ ο ίδιος απήλαυσε ορισμένους γύρους με τη SP38 στο Fiorano.

Αισθητικά, η αποκλειστική Ferrari αντλεί επιρροές από τη θρυλική F40. Τα μυώδη φτερά και το εντυπωσιακό πίσω μέρος με τις τοποθετημένες ψηλά απολήξεις της εξάτμισης. Φωτογραφίες από το εσωτερικό δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, φέρει και αυτό πάντως αποκλειστικές λεπτομέρειες.

Η SP38 φοράει τον V8 απόδοσης 670 ίππων, με τη ροπή (μέγιστη τιμή τα 760 Nm) να περνάει στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες επιδόσεις για την SP38, πάντως η 488 GTB κάνει το 0-100 km/h σε 3 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 330 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...