Το προσιτό Tesla είναι “πιο γρήγορο και από BMW M3”

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Elon Musk

  • -
  • -
Τις τεχνικές προδιαγραφές του τετρακίνητου Tesla Model 3, ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω twitter του επικεφαλής της αμερικάνικης φίρμας. Πιο συγκεκριμένα, το Telsa Model 3 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες διαθέτει δύο διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στην υψηλή αυτονομία και στη μέγιστη απόδοση.

Αρχικά, το Model 3 παρουσιάστηκε με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 258 ίππων στον πίσω άξονα, ωστόσο η νέα AWD έκδοση φέρει ακόμα έναν στον εμπρός άξονα με άγνωστη -ακόμα- συνδυαστική απόδοση. Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι η απλή τετρακίνητη έκδοση ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-96 km/h σε μόλις 4,5 sec, ενώ η εκρηκτική version φτάνει τα 96 km/h από στάση σε μόλις 3,5 sec. Η μέγιστη ταχύτητά τους είναι 250 km/h.
Σύμφωνα με τον Elon Musk, η ισχυρή έκδοση του Model 3 κοστίζει 78.000 δολάρια με όλα τις τα έξτρα εκτός από το ημιαυτόνομο σύστημα, Autopilot. O ιδρυτής της φίρμας πρόσθεσε ότι το Model 3 είναι 15% γρηγορότερο και πιο σταθερό σε σχέση με μια BMW M3, ενώ μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο της κατηγορίας του μέσα σε αγωνιστική πίστα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...