Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Kia Niro

Θα προσφέρει αυτονομία άνω των 380 km με μία φόρτιση

  • -
  • -

Λίγους μήνες αφότου η Kia παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή το Niro EV στην έκθεση CES του Λας Βέγκας, αποκαλύφθηκε και η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV. Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο βασίζεται στο υβριδικό Niro Plug-In, με ορισμένες αλλαγές στη μάσκα (όπου δε χρειάζεται γρίλια), τους προφυλακτήρες και τους τροχούς.

Το Niro EV έκανε πρεμιέρα σε έκθεση στη Νότια Κορέα, όπου θα αρχίσουν οι πωλήσεις του το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Το ευρωπαϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά το φθινόπωρο στο σαλόνι του Παρισιού.

Το ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς χωρητικότητας 64 kWh. Πλήρως φορτισμένες εξασφαλίζουν στο Niro EV αυτονομία που ξεπερνά τα 380 km. Θα υπάρχει και έκδοση με μικρότερες μπαταρίες (39,2 kWh) και αντίστοιχα μικρότερη αυτονομία (240 km).

Όπως μας είχε ενημερώσει η Kia στην έκθεση CES του Λας Βέγκας, το σύστημα ειδοποίησης πεζών Active Pedestrian Warning (APWS) συνδυάζει εμπρός κάμερες, τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπων και οχημάτων και εξωτερικά ηχεία. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό ή ποδηλάτη που διασχίζει το δρόμο μπροστά από το Niro EV, τότε τα ηχεία θα εκπέμπουν προς αυτόν μία ηχητική προειδοποίηση ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...