To Polo R Supercar με… 570 PS

Μικρές στιλιστικές αλλαγές αλλά έτοιμο για την πίστα

  • -
  • -

Αυτό το Volkswagen «Supercar» Polo μπορεί να παρομοιαστεί με τον… Hulk με τη διαφορά ότι δεν είναι πράσινο! Στο νέο Volkswagen Polo R Supercar θα καθίσουν οι Johan Kristoffersson και Petter Solberg, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο WRX. Άλλωστε, η Volkswagen (μέσω του Sven Smeets, επικεφαλής της VW Motorsport) ήθελε να φτιάξει –όπως ανέφερε- το καλύτερο αυτοκίνητο για τους δύο οδηγούς.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο 2λιτρος turbo τετρακύλινδρος κινητήρας με 570 ίππους και η υπερβολική ροπή διοχετεύεται στους τέσσερις τροχούς. Αυτό το «θηρίο» μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 1,9 sec, που σημαίνει ότι είναι πιο γρήγορο και από… μονοθέσιο της Formula 1.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει εμφανισιακά είναι ελάχιστες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά παρατηρούμε την αύξηση το εμπρόσθιου ανοίγματος στο σημείο της γρίλιας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εισροή αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Η νέα πίσω αεροτομή προσφέρει αρκετή κάθετη δύναμη και επιτρέπει διαφορετικές ρυθμίσεις.

Η σεζόν του WRX θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου στη Βαρκελώνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...