Νέο VW Touareg

Δεύτερη γενιά με πράσινους στόχους

  • -
  • -

Οι σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες που απέκτησαν την πρώτη γενιά Touareg είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη για τη VW. Η δεύτερη γενιά του πολυτελούς SUV καλείται να αντιμετωπίσει το μέλλον της με πιο πράσινη διάθεση και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες.

Οι ιθύνοντες της VW κατάφεραν να εξοπλίσουν το νέο Touareg με κινητήρες οι οποίοι είναι κατά 25% πιο αποδοτικοί από αυτούς του απερχόμενου μοντέλου, αλλά και μια πληθώρα νέων συστημάτων ασφάλειας.

Το νέο Touareg είναι το πρώτο SUV της VW που προσφέρεται και με υβριδική διάταξη η οποία συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 46 ίππων με τον υπετροφοδοτούμενο V6 TSI των 333 ίππων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων έχουμε μόνο τον V6 FSI με απόδοση 280 ίππους στον οποίο όμως κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση του κατά 2,5 ολόκληρα λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στους diesel η VW έσπασε το φράγμα των 7,5 l κατανάλωσης για τον V6 TDΙ, ενώ ένας εντελώς καινούριος V8 TDI που αποδίδει 800 Nm ροπή, αντικαθιστά το θηριώδη V10 TDI.

Μια ακόμη πρωτιά για το νέο Touareg αφορά το 8τάχυτο αυτόματο καθώς είναι το πρώτο SUV που χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου κιβώτιο. Η τελευταία σχέση του κιβωτίου μειώνει κατά 34% τις στροφές του κινητήρα, γεγονός που ωφελεί την κατανάλωση καυσίμου και τους ρύπους.

Η νέα γενιά Touareg υπεβλήθη σε αυστηρή «δίαιτα» προκειμένου να μειωθεί το βάρος της και η όλη προσπάθεια επέφερε κέρδος -208 κιλών αλλά με 5% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου σε σχέση με το προκάτοχο.

Η μόνιμη τετρακίνηση προσφέρεται σε δύο εκδοχές όπου στη μεν πρώτη χρησιμοποιείται κεντρικό διαφορικό τύπου Torsen κι ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαχείρισης «off-road», το οποίο προσαρμόζει τη λειτουργία του ABS, του EDB και του ASR στις εκτός δρόμου ανάγκες κίνησης. Το δεύτερο πακέτο διαθέτει κοντές σχέσεις και δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού και πίσω διαφορικού ως και 100%

Το εσωτερικό του νέου Touareg έγινε πιο ευρύχωρο και στα ηλεκτρονικά gadget η μακρά λίστα περιλαμβάνει και σύστημα ασφαλείας με τέσσερεις κάμερες παρακολούθησης που επιτρέπουν στον οδηγό να έχει εικόνα 360ο γύρω από το αυτοκίνητο. Ακόμη το νέο SUV θα εφοδιάζεται με 9 αερόσακους, σύστημα lane assist για προστασία από εκτροπή του αυτοκινήτου από την ευθεία πορεία στον αυτοκινητόδρομο, προσαρμοζόμενο Cruise Control και Front Assist, σύστημα το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για αποτροπή σύγκρουσης.

Το Touareg ακολουθεί το πνεύμα της εποχής, απαντά εύστοχα στις ανάγκες για μικρότερες καταναλώσεις καυσίμου και ρύπους, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα αξίομαχο εργαλείο εκτός δρόμου, με πολυτελές εσωτερικό για άνετες διαδρομές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...