Σύστημα Start&Stop για τη Lancia Musa

Χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων

  • -
  • -

Μειωμένες εκπομπές CO2 που ανέρχονται σε 140 gr/km (από 157) έχει πλέον η Lancia Musa, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε και η μέση κατανάλωση στα 6,0 lt/100 km (από 6,6). Οι αντίστοιχες τιμές για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο DFN είναι ακόμη καλύτερες: 130gr/km και 5,6 lt/100km.

Μετά τις βελτιώσεις που υπέστη ο 16βάλβιδος κινητήρας 1.4 των 95 ίππων που κινεί το μικρό MPV της Lancia έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πλέον αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων (Euro 5), σειρά είχε η τοποθέτηση συστήματος Start&Stop που επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και των εκπομπών ρύπων.

H Musa είναι η πρώτη Lancia που εφοδιάζεται με τέτοιο σύστημα. Το Start&Stop διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα κάθε φορά που ακινητοποιείται το αυτοκίνητο και τον ενεργοποιεί ξανά όταν ο οδηγός θελήσει να συνεχίσει την πορεία του. Πιο συγκεκριμένα, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μόλις επιλεχθεί νεκρά στο κιβώτιο και ελευθερωθεί το πεντάλ του συμπλέκτη. Στη συνέχεια, μόλις πατηθεί ο συμπλέκτης για να επιλεγεί κάποια σχέση στο κιβώτιο το σύστημα εκκινεί αυτόματα τον κινητήρα. Το σύστημα ενεργοποιείται κάθε φορά που ο οδηγός εκκινεί τον κινητήρα, ενώ υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα απενεργοποίησης/ενεργοποίησης του συστήματος με το πάτημα ενός διακόπτη στην κονσόλα του αυτοκινήτου.

Η Lancia Musa 1.4 16v 95hp Euro5 Start&Stop διατίθεται ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου στο επίσημο δίκτυο διανομέων Lancia, με τιμές που ξεκινούν από 16.050 € (έκδοση Oro).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...