General Motors EN-V

Ηλεκτρικό διθέσιο για τις πόλεις του 2030

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο όχημα για αστικές μετακινήσεις με την ονομασία EN-V παρουσίασε η GM στις 24 Μαρτίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Έκθεσης 2010 της Σαγκάης. Η εξέλιξη του διθέσιου ηλεκτρικού οχήματος έγινε από κοινού με το στρατηγικό εταίρο της GM στην Κίνα, Shanghai Automotive Industry Corp. Group (SAIC). Το EN-V αποτελεί το όραμα των δυο εταιρειών για την αστική μετακίνηση του 2030.

Στο εσωτερικό του κόμπακτ οχήματος χωράνε δυο ενήλικες, ο ένας δίπλα στον άλλο. Την κίνηση δίνουν δυο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 40 km/h και η αυτονομία τα 40 km. Στην πράξη το EN-V θυμίζει αρκετά το μονοθέσιο δίκυκλο Segway.

Το EN-V (Electric Networked-Vehicle) συνδυάζει ηλεκτροκίνηση και συνδεσιμότητα και υπόσχεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια αστικοποίηση και να προσφέρει ένα μέλλον απαλλαγμένο από το πετρέλαιο και τις εκπομπές ρύπων, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξάλειψη των ατυχημάτων και της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τέλος, σύμφωνα με τη GM, το EN-V κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική και μοντέρνα από ποτέ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...