Ανανέωση του Toyota Aygo

Ακόμα πιο έντονη η σχεδιαστική φιλοσοφία Χ

  • -
  • -

H Toyota παρουσίασε το μικρό της μοντέλο στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο υπέστη μια στιλιστική και μηχανολογική αναβάθμιση. Το νέο Aygo έκανε πιο έντονη τη σχεδιαστική του φιλοσοφία Χ, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τη νέα μάσκα και τα φωτιστικά του σώματα. Επιπλέον, στο πίσω μέρος συναντάμε νέα φώτα και η χρωματική παλέτα εμπλουτίστηκε με περισσότερες αποχρώσεις. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης πατάει επάνω σε νέες 15 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Toyota δεν δημοσίευσε ακόμα φωτογραφία από το cockpit του ανανεωμένου της μοντέλου, όπως έκανε άλλωστε και στο νέο Toyota Auris. Σύμφωνα όμως με την εταιρεία, έχει αλλάξει ο πίνακας οργάνων και θα υπάρχουν νέα χρώματα που θα ντύνουν στις ταπετσαρίες. Τρία εξοπλιστικά πακέτα θα είναι διαθέσιμα για το νέο Aygo με τη μεσαία έκδοση να φέρει κλιματισμός και σύστημα infotainment με οθόνη 7 ιντσών. Στην ακριβότερη version συναντάμε μεταξύ άλλων και αυτόματο κλιματισμό, ημιδερμάτινο σαλόνι και το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας Toyota Safety Sense.

Αφοσιωμένοι δηλώνουν οι Ιάπωνες στον 3κύλινδρο 1.0 κινητήρα, κρατώντας κάτω από το καπό του νέου Aygo τον ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος μάλιστα βελτιώθηκε στα σημεία. Πιο συγκεκριμένα, αναβαθμίστηκε η αυτονομία, ενώ μειώθηκαν οι κραδασμοί του. Η απόδοση του 998 cc κινητήρα είναι 72 PS και 93 Nm ροπής, ενώ η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 3,9 lt/100 km και οι εκπομπές είναι 90 g/km CO2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...