Την αναγνωρίζετε; Είναι η νέα G-Class

Τελευταίες δοκιμές στις Αυστριακές Άλπεις για το τετρακίνητο μοντέλο της Mercedes-Benz

  • -
  • -

Η διαδρομή μέχρι την κορυφή του Schockl αποτελεί το απαιτητικό πεδίο δοκιμών για κάθε G-Class. Έτσι και η νέα γενιά του σκληροπυρηνικού 4x4 της Mercedes-Benz ανέβηκε στο βουνό, λίγο έξω από το Graz, προκειμένου να αποδείξει τις δυνατότητές της σε πραγματικές off road καταστάσεις.

Η νέα G-Class, που θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι του Ντιτρόιτ στις 15 Ιανουαρίου, διένυσε πάνω από 2.000 km στη συγκεκριμένη διαδρομή και σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας εξέλιξης η βελτίωση στην παρεχόμενη άνεση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Παρά τις αλλαγές (πιο περιορισμένες στη σχεδίαση, πιο εκτεταμένες σε κινητήρες και εξοπλισμό άνεσης - ασφάλειας), το νέο μοντέλο παραμένει μία αυθεντική G, χάρη στο πλαίσιο τύπου σκάλας, τα τρία μπλοκέ διαφορικά και το κιβώτιο με κοντές σχέσεις. Στη σχεδίαση της ανάρτησης (διπλά ψαλίδια μπροστά) συμμετείχαν μηχανικοί και από την Mercedes-AMG.

Η νέα G-Class έχει απόσταση 24 cm από το έδαφος (+0,6 cm σε σχέση με την προηγούμενη), ενώ μπορεί να περάσει από σημεία με νερό ή λάσπη βάθους 70 cm (+10 cm). Οι γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης είναι 31 και 30 μοίρες, αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και το πρόγραμμα «G-Mode», για απαιτητικές καταστάσεις. Η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιηθεί κάποιο από τα τρία μπλοκέ διαφορικά ή επιλεγούν οι κοντές σχέσεις (η λειτουργία Low Range είναι εφικτή σε ταχύτητες έως 40 km/h).

Πρεμιέρα στη G-Class κάνει το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της Mercedes-Benz, με μετατροπέα ροπής. Το 9G-TRONIC υπόσχεται πιο ομαλές αλλαγές, λιγότερο θόρυβο και χαμηλότερη κατανάλωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...