Ειδική έκδοση Fabia με γεύση από RS

Σπορ έκδοση προς τιμήν του "πρωταθλητή" του WRC 2

  • -
  • -

Μπορεί για κάποιους η Fabia να μην αποτελεί το πιο σπορ supermini της αγοράς, ωστόσο με τη νέα περιβολή που παρουσίασε η τσέχικη εταιρεία βγάζει από μέσα της την αγωνιστική της πλευρά. Για να γιορτάσει τον παγκόσμιο "πρωταθλητή" στην κατηγορία WRC 2, η Skoda λανσάρει μια ειδική έκδοση του μικρού μοντέλου, που χαρίζει έναν "αέρα" από RS.

Εμφανισιακά, ξεχωρίζει από την λευκή πέρλα με τη μαύρη οροφή και τις εντυπωσιακές 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου, που διατίθενται σε τρεις χρωματισμούς (λευκές, μαύρες και πράσινες). Παράλληλα, επάνω στο αυτοκίνητο υπάρχουν λογότυπα «WRC 2 2017 Champion», καθώς και στο εσωτερικό μικρές πινελιές που εμπνέουν «αγωνιστικό» χαρακτήρα.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει καμία έκπληξη, κρατώντας το γνώριμο μηχανολογικό σύνολο των 1.4 TSI 125 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG του ομίλου. Αυτή είναι άλλωστε η γρηγορότερη version που μπορεί κανείς να αγοράσει αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο μοντέλο. Το ιδιαίτερο supermini εξοπλίζεται με σπορ ανάρτηση, ενώ έχει χαμηλωθεί σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις. Ακόμα, συναντάμε ένα νέο τιμόνι, σπορ καθίσματα και αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής, που βοηθάει στην απόδοση του κινητήρα.

Μόνο 1.300 αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης θα παραχθούν και θα διατεθούν σε 21 διαφορετικές αγορές του κόσμου, ανάμεσά τους η τσέχικη, η γερμανική, η γαλλική, η σουηδική, η φιλανδική. Τέλος, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τελική τιμή της εν λόγω έκδοσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...