Νέο Audi RS4 Avant με 450 ίππους

Κάνει 0-100 km/h σε 4,1 sec και φτάνει τα 280 km/h τελικής

  • -
  • -

Πύραυλος εδάφους – εδάφους από την Audi και μάλιστα σε άκρως οικογενειακή συσκευασία είναι το RS4 Avant. Το station wagon αμάξωμα κινείται από τους 450 ίππους του V6 biturbo μοτέρ των 2,9 λίτρων. Η ροπή αγγίζει τα 600 Nm ενώ η μετάδοση περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις.

Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4,1 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ μπορεί να φτάσει τα 280 km/h σε συνδυασμό με το προαιρετικό πακέτο RS Dynamic. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση του εκρηκτικού Audi είναι 8,8 lt/100 km με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 199 gr/km, που είναι κατά 17% χαμηλότερες σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Χαμηλότερο είναι και το βάρος του νέου RS4 Avant και μάλιστα κατά 80 κιλά, με τη ζυγαριά να δείχνει 1.790 κιλά. Η ανάρτηση της γρήγορης έκδοσης του A4 είναι χαμηλότερη κατά 7 mm σε σχέση με το απλό. Επιπλέον μπορεί να εφοδιαστεί προαιρετικά με, Dynamic Ride Control, κεραμικά φρένα και το σύστημα Audi Drive Select που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει τις παραμέτρους απόδοσης του αυτοκινήτου.

Οι σχεδιαστές της Audi άντλησαν έμπνευση από το 90 quattro IMSA GTO, με την τυπική κυψελωτή μάσκα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα να κυριαρχούν εμπρός. Οι μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών στη βασική έκδοση ή προαιρετικά 20 ιντσών χαρίζουν επιπλέον δυναμική στο μοντέλο, ενώ το κλασικό μπλε χρώμα της Audi το κάνει πιο αναγνωρίσιμο.

Στο εσωτερικό ακολουθούνται τα ίδια σχεδιαστικά μοτίβα, με τα σπορ μπάκετ καθίσματα να έχουν ραφές σε σχήμα κυψέλης. Το τιμόνι με το κοφτό κάτω μέρος και την παχιά στεφάνι είναι ντυμένο με δέρμα, υλικό που συναντάμε σε αρκετά σημεία του εσωτερικού. Στο head-up display εμφανίζεται πέρα από τις καθιερωμένες πληροφορίες και οι δυνάμεις «G», οι πιέσεις των ελαστικών και η ροπή. Ενδεικτικά η τιμή του νέου Audi RS4 Avant στη Γερμανία είναι 79.800 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...