Ο αντίπαλος του Leaf από την Mercedes-Benz

Το βασικό ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα ονομάζεται EQA

  • -
  • -

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό, η μελλοντική ηλεκτρική γκάμα EQ της Mercedes-Benz θα αρχίζει από την μικρομεσαία κατηγορία με ένα hatchback αυτοκίνητο. Στη Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή το EQA, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Βρέμη και θα είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, μετά το μεσαίο SUV EQC με έτος λανσαρίσματος το 2019.

Με φουτουριστικό εξωτερικό (φανταζόμαστε και ανάλογη καμπίνα επιβατών, αν και δε δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες), το EQA Concept δείχνει να υποδέχεται το μέλλον. Με αυτό η Mercedes-Benz θα διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από την αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους, εκεί όπου παίζει ουσιαστικά μόνο του το Nissan Leaf, το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό όχημα διεθνώς.

Η Mercedes-Benz τοποθέτησε στο EQA δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική τους ισχύς ξεπερνά τους 270 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή τα 500 Nm. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν χωρητικότητα άνω των 60 kWh και κατασκευάζονται από θυγατρική της Daimler, γεγονός που επηρεάζει θετικά το χρόνο και κόστος παραγωγής τους. Προσφέρουν αυτονομία 400 km, ενώ μέσω ταχυφόρτισης 10 λεπτών θα μπορούν να εξασφαλίζουν κίνηση για 100 km.

Το τετρακίνητο ηλεκτρικό hatch χρειάζεται περίπου 5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h. Το EQA εφοδιάζεται με δύο προγράμματα οδήγησης (Sport και Sport Plus), με διαφορετική αναλογία ροπής στους δύο άξονες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...