Bentley Continental GT: Όλα στον υπερθετικό

Νέα διάσταση στην πολυτέλεια δίνει το βρετανικό μοντέλο

  • -
  • -

Στην τρίτη γενιά της η Bentley Continental GT αποτελεί τον ορισμό ενός πολυτελούς οχήματος υψηλού τουρισμού. Συνδυάζει την απόλυτη χειροποίητη πολυτέλεια με την τεχνολογία αιχμής, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό Grand Tourer. Η σχεδίαση του αμαξώματος αντικατοπτρίζει πλήρως την αίγλη που χαρακτηρίζει κάθε Bentley, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη Continental W12- το βάρος έχει μειωθεί πάνω από 80 κιλά χάρη στη χρήση νέων υλικών.

Παρότι η Continental GT διατηρεί την κλασική κομψή σχεδίαση που την έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια, η νέα γενιά ξεχωρίζει από την πιο έντονη ανάγλυφη αισθητική με επιρροές από την πρωτότυπη EXP 10 Speed 6. Αξιοσημείωτο είναι πως η Continental GT είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με πλαϊνά αμαξώματος κατασκευασμένα με την μέθοδο Super Formed.

Στην καρδιά της νέας Continental GT βρίσκεται μία ολοκαίνουργια εκδοχή του μοναδικού 6-λιτρου W12 βενζινοκινητήρα με διπλή υπερτροφοδότηση και για πρώτη φορά σε συνεργασία με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις, για ταχύτατες  και αποδοτικότερες αλλαγές.

Ο νέος χειροποίητος W12 TSI σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στο Crewe της Βρετανίας, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί το πιο προηγμένο 12κύλινδρο μοτέρ του κόσμου. Το νέο μηχανικό σύνολο εφοδιάζεται  με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, εκτελώντας 300 εκατομμύρια υπολογισμούς λογισμικού ανά δευτερόλεπτο. Αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής και στέλνει τη  νέα Continental GT από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 sec, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 km/h.

Η ανάρτηση με το σύστημα Dynamic Ride περιορίζει τις κλίσεις στις στροφές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης ισοπεδώνοντας κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Η μυώδης εξωτερική σχεδίαση δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μία επαναστατική τεχνολογία hydro forming με αποτέλεσμα ένα ελαφρύτερο και άκαμπτο αμάξωμα. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος ακόμη πιο πίσω για την βελτίωση της κατανομής βάρους προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών.

Προσφέροντας τέσσερις άνετες θέσεις και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών με αυξημένη πρακτικότητα, η νέα Bentley Continental GT διαθέτει μία πολυτελέστατη  καμπίνα με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως είναι η νέα σχεδίαση «diamond in diamond» της δερμάτινης επένδυσης. Επιπλέον, σημαντική δουλειά έχει γίνει στην εναρμόνιση 15 χρωμάτων στα δέρματα και στα χαλάκια.

Όσον αφορά την τεχνολογία η Continental GT προβάλλει αμέτρητες καινοτόμες, όπως έναν προηγμένο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που επικεντρώνεται στον οδηγό, καθώς και την περιστρεφόμενη οθόνη «Bentley Rotating Display». Αυτή η οθόνη αφής διάστασης 12,3 ιντσών είναι τοποθετημένη σε μία τρίπλευρη μονάδα και μπορεί να  περιστρέφεται αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τρία κομψά αναλογικά καντράν. Η νέα Continental GT θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Έκθεση της Φρανκφούρτης στις 12 Σεπτεμβρίου, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες της να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια πλούσια παλέτα χρωμάτων που φτάνουν τα 17 στον αριθμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...