Αυτό είναι το νέο Dacia Duster (+vid)

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Duster λίγο πριν την επίσημη «πρώτη» του μοντέλου στην Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια το Dacia Duster περνάει στη δεύτερη γενιά του. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν τη συνέχειά του, παρά κάτι ριζοσπαστικό που θα άλλαζε την εικόνα δραστικά. Σε κάθε περίπτωση δείχνει πιο κομψό και εκλεπτυσμένο, ενώ παράλληλα είναι και πιο δυναμικό.

Στα βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι αλλαγές οι οποίες αφορούν έντονα το εμπρός μέρος το οποίο διαθέτει τώρα νέα μάσκα με διακοσμητικά χρωμίου, τα φωτιστικά σώματα LED με λειτουργία ημέρας, τα νεύρα στο καπό που συμβάλουν στη δυναμική του μοντέλου και τα προστατευτικά σε ασημί χρώμα εμπρός και μαύρο στους θόλους, που ενισχύουν την περιπετειώδη φιλοσοφία του.

Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει και στο πίσω μέρος, με τα φωτιστικά σώματα να είναι πιο τετράγωνα παραπέμποντας στο Jeep Renegade. Το πίσω κρύσταλλο είναι πιο μικρό δίνοντας χώρο στη… λαμαρίνα, ενώ και εδώ χρησιμοποιούνται προστατευτικά ανάλογα με αυτά στο εμπρός μέρος, συμβάλλοντας έτσι στην ομοιομορφία.

Σύμφωνα με την Dacia το παρμπρίζ έχει μεταφερθεί 100 mm εμπρός απελευθερώνοντας έτσι χώρο στην καμπίνα για τους επιβάτες. Φωτογραφίες του εσωτερικού δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, ωστόσο η Dacia ανακοινώνει ότι θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε ποιότητα, εξοπλισμό και τεχνολογία.

Όσον αφορά τους κινητήρας θα πρέπει να περιμένουμε τους γνωστούς από τη Renault βενζίνης 1.2 TCe με 130 ίππους και diesel 1.5 dCi. Η μετάδοση της κίνησης θα περνάει στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις ανάλογα με την έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...