Ο προάγγελος του νέου Kia Cee’d

Ένα πρωτότυπο από την κορεατική φίρμα μας δίνει μια εικόνα του μελλοντικού Cee’d

  • -
  • -

Το σχεδιαστικό τμήμα της Kia στη Γερμανία έχει πάρει φωτιά προκειμένου να προλάβει την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτη που γίνεται… δίπλα τους. Τουλάχιστον δεν έχουν να κάνουν μεγάλο δρόμο, κάτι που δεν ισχύει μεταφορικά τουλάχιστον, όσον αφορά το σχεδιαστικό τους προφίλ. Τα τελευταία χρόνια η Kia εντυπωσιάζει σε αρκετούς τομείς, μεταξύ αυτών και η σχεδίαση.

Το πιο πρόσφατο δείγμα γραφής αποτελεί ένα πρωτότυπο – χωρίς όνομα ακόμα – το οποίο θα παρουσιαστεί, εφόσον όλα πάνε καλά, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η οποία ανοίγει τις πόρτες της σε λίγες μέρες, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αρκετά φουτουριστικό σε αυτή τη φάση, δεν δείχνει να μοιάζει με αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά στο άμεσο μέλλον και στην τελική του μορφή, η οποία θα είναι πιο… γήινη θα είναι το νέο Cee’d, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτό το εντυπωσιακό concept δεν έδωσε η Kia, αφήνοντας την εικόνα να μιλήσει από μόνη της. Επιθετικές, σπορ γραμμές, με μικρούς προβόλους, τεράστιους τροχούς και κυρτή οροφή που χαρίζει στο μοντέλο την αίσθηση του κουπέ, παρά τις πέντε πόρτες του. Η απουσία των πλαισίων στα παράθυρα και η «κομμένη» τρίτη κολόνα δίνουν την αίσθηση της αιωρούμενης οροφής. Το πίσω μέρος είναι έντονα στρογγυλεμένο, με ενιαίο φωτιστικό σώμα που διατρέχει όλο το πλάτος του αμαξώματος.

Με αυτό το πρωτότυπο η Kia προαναγγέλλει τη νέα γενιά Cee’d και παράλληλα το μέλλον της στον σχεδιαστικό τομέα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στοχεύει σε ένα νεανικότερο κοινό, με πιο οδηγοκεντρική φιλοσοφία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...