Έρχεται Insignia GSi με 260 ίππους

Οι sport εκδόσεις με τα τρία αρχικά γράμματα επιστρέφουν στη γκάμα της Opel

  • -
  • -

Και ενώ περιμέναμε το νέο Insignia OPC, η Opel μας έκανε μία ευχάριστη έκπληξη: παρουσίασε την έκδοση GSi του μεσαίου οικογενειακού, η οποία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη πριν τα τέλη του 2017. Κάτω από το καπό του Insignia GSi κρύβεται ο 2λιτρος turbo, με απόδοση 260 ίππους.

Το όνομα GSi πρωτοεμφανίστηκε στην Opel το 1984, με τα Manta και Kadett να εφοδιάζονται με 1.8 απόδοσης 115 ίππων. Ακολούθησαν και άλλα μοντέλα, όπως το Kadett 2.0 GSi (το 1988 με 150 ίππους), το Corsa Gsi (την ίδια χρονιά με 100 PS) και το Astra 1.8 GSi (το 1993 με 125 PS). Η σειρά διακόπηκε προσωρινά μετά το Corsa GSi του 2012.

Οπτικά, το Insignia GSi ξεχωρίζει από το φουσκωμένο body kit, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα με περίγραμμα χρωμίου στον εμπρός προφυλακτήρα, την πίσω αεροτομή, τους μεγάλους τροχούς των 20 ιντσών. Υπάρχουν όμως και σημαντικές επεμβάσεις που δεν μπορούν να διαπιστωθούν από τις φωτογραφίες. Όπως το ότι είναι κατά 160 kg ελαφρύτερο από το προηγούμενο Insignia OPC, από το οποίο είναι ταχύτερο στο Nurburgring, αν και υστερεί σε ισχύ (260 έναντι 325 ίππων).

Ο 2.0 turbo (η μέγιστη ροπή φθάνει τα 400 Nm) συνδυάζεται με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η Opel ανακοινώνει μέση κατανάλωση 8,6 lt/100 km και ρύπους 197 g/km. Το Insignia GSi εφοδιάζεται στάνταρ με τετρακίνηση, σύστημα torque vectoring στον πίσω άξονα, χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 10 mm, ρυθμιζόμενο πλαίσιο FlexRide (με ρυθμίσεις Standard, Tour, Sport και Competition), δισκόφρενα της Brembo (διαμέτρου 345 mm), ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S. Μελλοντικά, το Insignia GSi θα κυκλοφορήσει και σε πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Ο... ανήσυχος χαρακτήρας του μεσαίου οικογενειακού της Opel τονίζεται από την εικόνα του εσωτερικού, όπου συναντάμε εργονομικά και sport καθίσματα (με θέρμανση, ψύξη, ακόμη και λειτουργία μασάζ), δερμάτινες επενδύσεις, paddles πίσω από το τιμόνι, αλουμινένια πεντάλ κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...