Zarooq Sand Racer: Στα χνάρια του… Korres

Ένα πισωκίνητο off-road αγρίμι των 525 ίππων

  • -
  • -

Έχετε ακούσει ποτέ τη Zarooq Motors; Πάντως πριν από 1,5 χρόνο η εν λόγω εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο είχε στόχο να «οργώσει» τις ερήμους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τελικά, το Sand Racer βγήκε στην παραγωγή και αποτελεί ένα πισωκίνητο off-road supercar, το οποίο εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 6.2 από τη General Motors. Το μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 525 ίππους και 660 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με σειριακό χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Το βάρος του αυτοκινήτου υπολογίζεται στα 1.300 κιλά και αυτό οφείλεται στη Mansory, η οποία επιμελήθηκε τον σκελετό (ανθρακονημάτινο). Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 220 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΑΣ: Korres Project 4

Στο εσωτερικό του Sand Racer GT 500 βρίσκονται δύο καθίσματα και φυσικά ένα roll cage. Η διαδρομή των αναρτήσεων φτάνει τα 45 cm και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Dakar. Εκεί άλλωστε συναντάμε κυρίως πισωκίνητα SUV!

Η Zarooq ετοιμάζεται να κατασκευάσει 35 οχήματα, τα οποία θα κοστολογήσει το καθένα έναντι 400.000 ευρώ. Βέβαια, αν ο αγοραστής θελήσει να προσθέσει έξτρα εξοπλισμό, τότε η τιμή θα αυξηθεί. Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει για τις 5 πρώτες μονάδες που θα παραδοθούν στα τέλη του χρόνου, ενώ τα υπόλοιπα 30 αυτοκίνητα έχουν βρει –στα χαρτιά- τον ιδιοκτήτη τους. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...