Υβριδικό Audi Q5

Έτοιμο το 2011

  • -
  • -

Η Audi ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επεκτείνει τη γκάμα της σε 42 μοντέλα έως το 2015 από 34 που διαθέτει σήμερα. Για το σκοπό θα ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα θα ακολουθήσει το πνεύμα της εποχής των «πράσινων» τεχνολογιών.

«Μέχρι το 2015, η γκάμα της Audi θα μεγαλώσει από 34 σε 42 μοντέλα. Με τις επενδύσεις που θα κάνουμε, τα νέα προϊόντα και τις νέες τεχνολογίες που εξελίσσουμε όπως η ηλεκτροκίνηση, θέτουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη της εταιρείας», δήλωσε ο Axel Strobek μέλος του ΔΣ της Audi υπεύθυνος για την Οργάνωση και Διοίκηση.

Στα πλαίσια αυτά περιλαμβάνεται και η κατασκευή του υβριδικού Audi Q5, η εξέλιξη του οποίου φημολογείται ότι ξεκίνησε από το Μάιο του 2009. Το υβριδικό Q5 θα είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί τέτοια τεχνολογία και η Audi φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στην ανερχόμενη «πράσινη» αγορά. Περισσότερα στοιχεία για το σύστημα μετάδοσης ή τους κινητήρες που θα χρησιμοποιούνται θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Μέσα στο 2010 η Audi θα παρουσιάσει μια σειρά νέων μοντέλων όπως το A1, A7, A8 και R8 Spyder, ενώ στα τέλη του έτους θα δούμε και τις πρώτες εικόνες του υβριδικού Q5.

Μέχρι πρότινος η Audi δεν έβλεπε θετικά την υιοθέτηση υβριδικών τεχνολογιών καθώς η τεχνολογίες των diesel αρκετά αποτελεσματικές τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για περιβαλλοντικούς λόγω των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...