Infiniti Project Black S με προδιαγραφές… F1

Η Infiniti συνεργάζεται με την ομάδα της Renault F1 για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου υψηλών επιδόσεων

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης κάνει πρεμιέρα το Infiniti Project Black S concept. Ένα πρωτότυπο το οποίο πατά πάνω στο Q60 Red Sport 400 και χρησιμοποιεί ένα 3λιτρο biturbo κινητήρα 400 ίππων. Στην πρωτότυπη μορφή ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει την αρωγή ενός ηλεκτρικού μοτέρ με τη συνδυαστική απόδοση σε αυτή την περίπτωση να αγγίζει τους 500 ίππους.

Με μηχανισμό ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα, αλλά και τα αέρια του συστήματος εξαγωγής φορτίζονται και οι μπαταρίες lithium-ion του συστήματος, στα πρότυπα των μονοθεσίων της Formula 1. Στόχος της εταιρείας είναι να πάρει εντυπώσεις από το κοινό και τους ειδικούς που θα παρευρεθούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην παραγωγή του εντυπωσιακού πρωτότυπου.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν ξεκάθαρα την προσοχή που έχει δοθεί στην αεροδυναμική. Μεγάλες εισαγωγές αέρα, βοηθήματα εμπρός, στο πλάι και πίσω, με μια μεγάλη σταθερή αεροτομή στην πόρτα του χώρου αποσκευών, συνθέτουν ένα εκρηκτικό σύνολο σε εμφάνιση, το οποίο αναμφίβολα δεν περνάει απαρατήρητο.

Η συνεργασία με την ομάδα της Renault F1 έχει επιπλέον ως στόχο την ενίσχυση της απόδοσης και την ομαλότερη λειτουργία των κινητήρων με μείωση της υστέρησης στην απόκριση του γκαζιού, σύμφωνα με την Infiniti. Σύμφωνα με δηλώσεις του Roland Krueger, Προέδρου της εταιρείας, η συνεργασία με την Renault F1 έγινε με γνώμονα τη βελτίωση της απόδοσης και λιγότερο για βελτίωση της μείωση της κατανάλωσης.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει επικουρικό ρόλο και δεν θα παρέχει τη δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του πρωτότυπου Infiniti. Αν το Infiniti Project Black S περάσει τις εξετάσεις του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τότε η ιαπωνική εταιρεία θα εξετάσει πιο θερμά τις προοπτικές για την παραγωγή του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...