Porsche Panamera Sport Turismo και επίσημα

Στη Γενεύη έκανε την πρεμιέρα της η πρακτική έκδοση της Panamera

  • -
  • -

Μετά από αρκετό καιρό εικασιών και αμφισβητήσεων, τελικά η Porsche ανακοίνωσε και επίσημα την νέα Panamera Sport Turismo. Παρά την αισθητική του και την εν γένει φιλοσοφία του, οι Γερμανοί δεν την αποκαλούν station wagon, αλλά απλά Sport Turismo.

Η συγκεκριμένη έκδοση δίνει έμφαση στην πρακτικότητα, κάτι που υπογραμμίζει η Porsche με την ανακοίνωση των προδιαγραφές της και πιο συγκεκριμένα την εσωτερική διαρρύθμιση η οποία πλέον δεν 2+2, αλλά 5θέσια και για την ακρίβεια 4+1 όπως την περιγράφουν οι Γερμανοί.

Η πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει διάπλατα επιτρέποντας τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων ενώ τώρα έχει και μεγαλύτερο όγκο σε σχέση με την 4θυρη εκδοχή της Panamera. Πιο συγκεκριμένα η Sport Turismo χωράει 521 αποσκευών, ενώ στην υβριδική έκδοση περιορίζεται ελαφρώς, αλλά και πάλι παίρνει 20 λίτρα περισσότερα από την 4θυρη. Όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα ο όγκος φτάνει τα 1.390 λίτρα, ενώ υπάρχουν και ράγες για καλύτερη διαρρύθμιση του χώρου και τη συγκράτηση των αποσκευών.

Η Porsche Panamera Sport Turismo θα αποδίδει μέχρι 550 ίππους στη κορυφαία της εκδοχή, ενώ θα διατίθεται και ως υβριδική. Η μετάδοση της κίνηση σε κάθε περίπτωση θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του νέου αυτόματου 8τάχυτητου κιβωτίου της Porsche, ενώ θα διαθέτει και τετραδιεύθυνση. Η συγκεκριμένη έκδοση σύμφωνα με την Porsche έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά τη γκάμα της εταιρείας προσφέροντας την επιλογή σε αυτούς που θέλουν σπορ αυτοκίνητο με χώρους, αλλά η Panamera τους είναι «μικρή» και τα SUV της φίρμας λιγότερο από αυτό που αναζητούν σπορ.

Η Porsche Panamera Sport Turismo θα διατίθεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε και στην 4θυρη εκδοχή της, προσφέροντας την επιλογή βενζίνης, diesel και υβριδικής έκδοσης. Επιπλέον, θα διαθέτει την τελευταία λέξης της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...