Η ισχυρότερη Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Με 680 ίππους, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4 sec αυτή είναι η πιο γρήγορη Panamera

  • -
  • -

Η συνδυαστική ισχύς της νέας Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid φτάνει τους 680 ίππους και γίνεται η ισχυρότερη έκδοση του 4θυρου πολυτελούς μοντέλου και εν γένει στη γκάμα της γερμανικής φίρμας, πίσω από την 918 Spyder. Για την απόδοση φροντίζει ένας θερμικός κινητήρας τούρμπο V8 και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε 3,4 sec και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 310 km/h.

Κάτω από το καπό της μεγάλης Panamera βρίσκεται πλέον ο γνωστός V8 από την Turbo εκδοχή του μοντέλου με απόδοση 550 ίππων. Σε αυτόν συμβάλει και ο ηλεκτρικός κινητήρας 136 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 680 ίππους και τα 850 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.400 rpm.

Στον αντίποδα η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 2,9 lt/100 km και η εκπομπές CO2 στα 66 gr/km. Η κατανάλωση του ηλεκτρικού κινητήρα είναι 16,2 kWh/100 km, ενώ το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση που αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.

Η χωρητικότητα των μπαταριών lithium-ion φτάνει τις 14,1 kWh και για την φόρτισή τους απαιτούνται έξι ώρες με χρήση οικιακού ρεύματος, ενώ ο χρόνος μειώνεται στις 2,4 ώρες με τον ταχυφορτιστή των 7,2 kW 32A. Διαχείριση της φόρτισης μπορεί να γίνει και ασύρματα μέσω του PCM (Porsche Communication Management) ή του Porsche Connect app για κινητά Apple.

Η υβριδική Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid θα είναι διαθέσιμη και στις δύο εκδόσεις μεταξονίου με το «κανονικό», αλλά και το μακρύτερο κατά 150 mm της Executive. Στη βασική έκδοση θα προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών σχεδίασης «911 Turbo», κεραμικά δισκόφρενα, το σύστημα PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control Sport) σε συνδυασμό με το PTV Plus (Porsche Torque Vectoring Plus), Power Steering Plus και Sport Chrono Package.

Για τη μετάδοση που περνάει και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Στην μακριά έκδοση επιπλέον θα υπάρχει και τετραδιεύθυνση, όπως και περισσότερες ανέσεις για τους πίσω επιβάτες με κλιματισμό τεσσάρων ζωνών και πιο άνετα καθίσματα. Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid έκανε την επίσημη εμφάνισή της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ τη νέα Porsche Panamera


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...