Εδώ κατασκευάζεται το supercar των 1.500 ίππων

Η Bugatti των 420 km/h κοστίζει 2,4 εκατ. ευρώ και απαιτείται περίοδος 6 μηνών για την παράδοσή της

  • -
  • -

Η κωμόπολη του Molsheim, στην ανατολική Γαλλία, είναι γνωστή για τα πανέμορφα κτίρια της αλλά και για το εργοστάσιο της Bugatti. Εκεί κατασκευαζόταν η Veyron, εκεί βρίσκεται πλέον η γραμμή παραγωγής της Chiron. Του πιο δυνατού και γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής, με 8λιτρο W16 που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής, και τελική ταχύτητα στην εξωπραγματική τιμή των 420 km/h!

Η Bugatti μας ξεναγεί στο «Ατελιέ» της, όπως αποκαλεί την γραμμή παραγωγής που πραγματικά λάμπει από καθαριότητα και τάξη. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται εκεί οι πρώτες 12 Chiron, οι οποίες θα παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους τον Μάρτιο (οι οποίοι έχουν πληρώσει 2,4 εκατ. ευρώ ο καθένας). Μέσα στο 2017 η παραγωγή θα φθάσει τα 70 αυτοκίνητα, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν 500 Chiron.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει η κατασκευή μίας Chiron μέχρι την παράδοσή της μεσολαβεί διάστημα 6 μηνών. Στο εργοστάσιο του Molsheim εργάζονται 20 εξειδικευμένα άτομα, οι οποίοι αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την απαιτητική αποστολή τους χωρίς τη βοήθεια ρομπότ: να παραδώσουν το supercar άρτιο μηχανολογικά και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι: 23 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος με 8 αποχρώσεις των ανθρακονημάτινων μερών, 31 χρώματα για τις δερμάτινες επενδύσεις, 8 για αυτές με αλκαντάρα, 30 χρώματα στις ραφές, 18 για την μοκέτα και 11 για τις ζώνες.

Όταν η Chiron είναι έτοιμη, περνάει από εξαντλητικά τεστ. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα μηχανικά μέρη δοκιμάζονται στον αυτοκινητόδρομο αλλά και σε διάδρομο του αεροδρομίου του Colmar, όπου το supercar της Bugatti πιάνει ταχύτητες άνω των 250 km/h. Όταν δοθεί το τελικό «ΟΚ», αφαιρούν τα προστατευτικά αυτοκόλλητα, αλλάζουν το λάδι στο κιβώτιο, τροχούς και το προστατευτικό πάτωμα. Πλέον η Chiron είναι έτοιμη να παραδοθεί στον πελάτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...