Πόσους ίππους θα έχει το νέο Swift Sport;

Η νέα γενιά του μικρού Suzuki θα εμπλουτιστεί λογικά και με μία πιο ισχυρή έκδοση

  • -
  • -

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την παρουσίαση του νέου Swift στην Ιαπωνία και ήδη σκεφτόμαστε τις πιο… ανήσυχες παραλλαγές του. Όπως το Swift Sport, το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία, με ατμοσφαιρικό 1.6 της Suzuki, που απέδιδε 136 ίππους και 160 Nm ροπής. Μπορεί να μην έβαζε φωτιά στην άσφαλτο, όμως ήταν ένα fun to drive μικρό αυτοκίνητο, με καλό στήσιμο.

Οι απλές εκδόσεις του νέου Swift εφοδιάζονται είτε με τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.2 DualJet των 90 ίππων, είτε με τον 3κύλινδρο 1.0 BoosterJet, ο οποίος με τη βοήθεια turbo αποδίδει 112 PS (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ο κινητήρας που δείχνει να ταιριάζει στο Swift Sport είναι ο 1.4 turbo της οικογένειας BoosterJet, με 140 PS και 220 Nm ροπής. Σήμερα τον βρίσκουμε στο Vitara S και συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο ίδιου αριθμού σχέσεων. Στην περίπτωση του Swift Sport θα επιλεγεί φυσιολογικά το χειροκίνητο κιβώτιο.

Στην επεξεργασμένη φωτογραφία του γραφίστα X-Tomi βλέπουμε μία ρεαλιστική απεικόνιση του Swift Sport, με μαύρα σπόιλερ και μεγαλύτερους τροχούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...