Η Aventador γίνεται S και αποκτά άλλους 40 ίππους

Στην Sant’Agata Bolognese, την έδρα της Lamborghini, μεγαλούργησαν και πάλι

  • -
  • -

Την εξελιγμένη εκδοχή της ναυαρχίδας της αποκάλυψε η ιταλική μάρκα κατασκευής supercars. Η Aventador S φέρει ανανεωμένο body kit, πιο ισχυρό 6.5 V12 (πάντα ατμοσφαιρικό), νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης και επαναρυθμισμένα ηλεκτρονικά. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν την άνοιξη του 2017, έναντι ποσού άνω των 280.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Η Lamborghini Aventador S έχει μέγιστη ισχύ 740 PS (έναντι 700 της… απλής και 750 PS της SuperVeloce), ενώ η ροπή των 690 Nm εμφανίζεται στις 5.500 rpm. Σε συνδυασμό με το βάρος των 1.575 kg, το ιταλικό supercar έχει αναλογία kg/PS μόλις 2,13. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 2,9 sec (2,8 sec χρειάζεται η Aventador SV), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει την… εξωπραγματική ένδειξη των 350 km/h. Ο V12 σε συνθήκες μερικού φορτίου απενεργοποιεί τους 6 από τους 12 κυλίνδρους, για χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

Την μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Independent Shifting Rod (ISR), ενώ το σύστημα εξάτμισης με την τριπλή απόληξη στο κέντρο του διαχύτη είναι κατά 20% ελαφρύτερο και υπόσχεται ακόμη πιο ανατριχιαστικό ήχο. Το νέο αεροδυναμικό πακέτο χαρίζει στην Aventador S ανανεωμένη εμφάνιση και ταυτόχρονα αυξημένα επίπεδα κάθετης δύναμης (κατά 130% εμπρός και συνολικά πάνω από 50% με την πίσω αεροτομή στην υψηλότερη θέση).

Η Lamborghini διαφημίζει τα τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά της Aventador S: την τετρακίνηση, την ενεργή ανάρτηση, το νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης και τη λειτουργία EGO. Η τελευταία επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα στα τέσσερα προγράμματα (STRADA, SPORT, CORSA και EGO), τα οποία διαμορφώνουν ανάλογα τη συμπεριφορά κινητήρα, κιβωτίου, τετρακίνησης, τιμονιού και ανάρτησης. Το STRADA προσφέρει περισσότερη άνεση στην καθημερινή χρήση, το SPORT παρέχει αίσθηση πισωκίνητου supercar, το CORSA απευθύνεται για όσους θα βάλουν την Aventador S στην πίστα και το νέο EGO χαρίζει ένα άκρως προσωποποιημένο προφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...