Έτοιμα τα πρώτα Ford GT, με V6 ισχύος 600 PS

Οι πρώτοι από τους 250 τυχερούς ιδιοκτήτες της πρώτης φουρνιάς του Ford GT θα το βάλουν σύντομα στο γκαράζ τους.

  • -
  • -

Το εξειδικευμένο προσωπικό στο εργοστάσιο περιορισμένης παραγωγής του Markham, στο έδαφος του Καναδά αλλά πολύ κοντά στο Ντιτρόιτ,  έχει πιάσει δουλειά και τα πρώτα GT είναι έτοιμα να παραδοθούν στους πελάτες της μάρκας. Αρχικά η Ford προγραμμάτιζε παραγωγή μόλις 500 αυτοκινήτων (από 250 το 2016 και το 2017), όμως η… τρελή ζήτηση (υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά πάνω από 6.500 αιτήσεις, δύο από την Ελλάδα) την οδήγησε στην απόφαση να κατασκευάσει άλλα τόσα.

Η παραγωγή του 2018 (250 αυτοκίνητα) προορίζεται για ορισμένους από όσους βρίσκονται στη λίστα αναμονής, ενώ αυτή του 2019 (άλλα 250 GT) για όσους δεν είχαν προλάβει να καταθέσουν αίτημα αγοράς. Όπως καταλαβαίνετε, το «ξεσκαρτάρισμα των αιτήσεων θα γίνει με κριτήρια πόσο πιστοί πελάτες της Ford είναι ορισμένοι αλλά και πόσο διάσημοι.

Το Ford GT κάνει χρήση του κεντρικά τοποθετημένου V6 EcoBoost χωρητικότητας 3.5 lt, ο οποίος αποδίδει περισσότερα από 600 PS. Η ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Η εκτενής χρήση ανθρακονήματος συμβάλλει στον περιορισμό του βάρους και στην ακαμψία του αμαξώματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...