Στο Nurburgring το Kia GT (video)

Τις δοκιμές εξέλιξης του sedan επιδόσεων μοιράστηκε η κορεάτικη μάρκα

  • -
  • -

Στον πιο απαιτητικό… στίβο, αυτόν της «Πράσινης Κόλασης» με τα 20,8 km διαδρομής, εξελίσσει η Kia το νέο της μοντέλο. Όπως μαρτυρά το video που έδωσε στη δημοσιότητα η κορεάτικη μάρκα, δεν θα είναι ένα ακόμη τετράθυρο οικογενειακό. Το Kia GT θα απευθυνθεί σε όσους ονειρεύονται να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, χωρίς να απαρνηθούν την πρακτικότητα ενός sedan.

Η Kia είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της με διάφορα πρωτότυπα μοντέλα, όπως το Novo που είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2015 στην έκθεση της Σεούλ. Βασικός κινητήρας αναμένεται να είναι ο δίλιτρος turbo του Optima GT, σε έκδοση με περισσότερους από 250 ίππους. Πιθανόν να ακολουθήσει και ο 3.3 V6, ιδίως για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, αλλά και τετρακίνητη υβριδική έκδοση για την Ευρώπη.

Στο video των δοκιμών εξέλιξης επί γερμανικού εδάφους, που χρονολογούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν απεικονίζεται το εξωτερικό του GT, παρά μόνο ο πίνακας οργάνων. Στο τέλος της μεγάλης ευθείας το ταχύμετρο φθάνει τα 244 km/h, ενώ βλέπουμε ότι έχει επιλεγεί το πρόγραμμα Sport. Το GT θα αντιπαρατεθεί με αυτοκίνητα όπως το Audi A5 και η BMW Σειρά 4.

Η πρεμιέρα του Kia GT για το κοινό αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ενώ η έναρξη παραγωγής τοποθετείται χρονικά την άνοιξη του 2017.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...