Κεντρομήχανη η επόμενη Jaguar

Το μελλοντικό σπορ μοντέλο της Jaguar πιθανότατα θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο

  • -
  • -
Κεντρομήχανη η επόμενη Jaguar

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Jaguar, η βρετανική φίρμα ετοιμάζει τη νέα γενιά της F-Type με τον κινητήρα στο κέντρο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το Road & Track στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles, ο Ian Callum αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει πάρει την απόφαση για τη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

«Νομίζω ότι έχουμε την άδεια να σπάσουμε το καλούπι. Η F-Type πριν γίνει αυτοκίνητο παραγωγής στην προηγούμενη πρωτότυπη μορφή της είχε τον κινητήρα στο κέντρο. Όμως δεν έγινε ποτέ. Θα ήταν πολύ διαφορετική. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι έχουμε την άδεια να το κάνουμε, επειδή είμαστε σπορ εταιρεία» δήλωσε ο Ian Callum.

Αν η επόμενη F-Type έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο θα δημιουργήσει νέο ανταγωνισμό που θα περιλαμβάνει τη Lamborghini Huracan, την Ferrari 488 GTB και τη McLaren 650S. Εφόσον λοιπόν η Jaguar προχωρήσει σε αυτό το πλάνο τότε το σπορ μοντέλο που θα κατασκευάσει πιθανότατα να αποδίδει περίπου 600 ίππους.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...