Νέα Ferrari GTC4Lusso T με V8 610 ίππων

Αυτή είναι η βασική έκδοση με τον twin-turbo κινητήρα των 3,9 λίτρων και τη μετάδοση πίσω

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού έκανε την επίσημη πρεμιέρα της η νέα έκδοση της Ferrari GTC4Lusso T. Πρόκειται ουσιαστικά για τη βασική έκδοση της τετραθέσιας Ferrari, η οποία θα τοποθετείται κάτω από τη μεγάλη V12 με την τετρακίνηση.

Η νέα μικρή έκδοση θα εφοδιάζεται με τον twin-turbo κινητήρα των 3,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 610 ίππους και 760 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης σε αυτή την περίπτωση περνά στους πίσω τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,5 sec και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 320 km/h.

Σε σχέση με την πιο ισχυρή V12 η GTC4Lusso T είναι μόλις 0,1 sec πιο αργή σε επιτάχυνση 0-100 km/h, με τον V8 τούρμπο που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιος Κινητήρας της Χρονιάς 2016 να εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές του και παρά τη χρήση τούρμπο να ανεβάζει με ευκολία στροφές μέχρι τις 7.500 rpm αποδίδοντας παράλληλα το σύνολο της ροπής του από τις 3.000 έως τις 5.200 rpm.

Φυσικά η επιλογή της μετάδοσης της κίνησης μόνο πίσω και η χρήση μικρότερου και πιο ελεφρύ κινητήρα εξοικονόμησε αρκετό βάρος από το αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάζεται βελτιωμένο στον δρόμο. Η GTC4Lusso T εφοδιάζεται και αυτή με σύστημα τετραδιεύθυνσης (4WS) για πιο ευέλικτη οδική συμπεριφορά, το οποίο συνεργάζεται με το Side Slip Control (SSC3) που συμβάλει στη δυναμική του αυτοκινήτου στις στροφές.

Σχεδιαστικά η φιλοσοφία έχει διατηρηθεί απαράλλαχτη τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό, όπου η σπορ εικόνα συναντά την πολυτέλεια και με τη σειρά της την τεχνολογία, με τη μεγάλη οθόνη αφής 10,2 ιντσών να προσφέρει όλες τις δυνατότητες σύνδεσης. Για την ιστορία η τυποποιημένη κατανάλωση της Ferrari GTC4Lusso είναι 11,6 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 αγγίζουν τα 265 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...